Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Jarig? Trakteer kokosblondies

kokosblondies-traktatietip.jpg

Deze kokosblondies zijn een leuke variant op de bekende brownies. 

Wat heb je nodig?

(20-25 stukjes)

– 160 g boter
– 150 g witte chocolade, grof gehakt
– 200 g witte basterdsuiker
– 2 eieren en 1 eierdooier
– snuf zout
– 1 tl vanille-extract
– 150 g bloem
– 40 g geraspte kokos

voor de topping
– 75 g slagroom
– 150 g witte chocolade grof gehakt
– 15 g sinaasappellikeur
– 100 g kokosslices

Bestel je ingrediënten online bij Albert Heijn
button_ah_bestel_online

  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
  • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 175°C en vet een vierkante bakvorm van 20×20 cm in. Doe de boter met 75 g van de witte chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain marie, dus op een pan met kokend water zonder dat de kom het water raakt. Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen. Klop ondertussen de twee eieren en de eierdooier met de suiker, het zout en het vanille-extract luchtig op, net zolang tot het mengsel heel licht is en als een lint van de garde afloopt (ongeveer 5 minuten met de mixer). Meng het chocolademengsel met een spatel voorzichtig door de luchtige eieren tot het een egaal geheel is. Meng vervolgens ook de bloem en de geraspte kokos erdoor. Meng als laatste de andere helft witte chocolade door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bak de blondjes in 25-35 minuten gaar en lichtbruin.

Laat de blondjes daarna volledig afkoelen in de vorm. Verwarm voor de topping de slagroom tot tegen het kookpunt en giet deze over de witte chocolade. Wacht 1 minuut en roer het mengsel erdoor tot alle chocolade is gesmolten en het een homogene massa is, ook wel genache genoemd. Voeg de sinaasappellikeur toe en roer nog eens goed door. Bestrijk de blondies met de genache en verdeel de kokosslices erover.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten + ongeveer 30 minuten oventijd + 60 minuten afkoelen

M17 Cover V2.inddMeer bakrecepten?

Meer bakrecepten vind je in de Bakbijlage in Margriet 17. Vanaf vrijdag 17 april te koop in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl

Ook interessant