Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Italiaanse vispakketjes voor op de barbecue

vispakketjes-hoofdafb.jpg

vispakketjes hoofdafb

Lekkere frisse salades, maiskolven en groentespiezen. Zelfs voor vegetariërs is er meer dan genoeg te snoepen tijdens de barbecue. Maar ook voor mensen die wél vlees eten is het goed (en lekker!) om niet je portie groente te vergeten. Wissel ook eens af tussen vlees en vis. Wat dacht je van deze heerlijke Italiaanse vispakketjes? En leg als toetje eens stukken ananas op de gril… Gezond barbecueën, het kan!

Lees snel meer gezonde barbecue recepten uit het nieuwste kookboek van het Voedingscentrum 53 Recepten voor een gezonde barbecue.

Vispakketjes voor op de barbecue

Ingrediënten  (4 personen)

1 dunne prei
12 olijven
4 stukken visfile (bijv, kabeljauw, koolvis, pangasius, tilapia)
2 el pesto

Benodigdheden
Aluminiumfolie

Bereidingswijze
Was de prei onder stromend water en verwijder de worteltjes. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de olijven klein.
Dep de stukken vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
Bestrijk de vis met de pesto en verdeel er de prei over. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
Laat de vis op de barbecue in circa 12 minuten gaar worden.

kookboek barbecue

Gezonde barbecue recepten

Probeer ook de andere recepten uit 53 Recepten voor een gezonde barbecue:

Vegetarische shoarmabroodjes

Gegrilde ananas op een stokje

Het boek is te bestellen in de webshop van het Voedingscentrum voor €12,95. ISBN 9789051770469

Ook interessant