Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Italiaanse lekkernij: Coppa

italiaanse-lekkernij-coppa.jpg

Je herkent coppa aan de cilindervorm en het mooie rode vlees met een wirwar van witte en roze strepen.

Coppa wordt gemaakt van de nekspieren van het varken en vervolgens gezouten en gepeperd.

Er bestaan ook varianten met knoflook en witte wijn (Parma) en met specerijen (Piacenza). In het zuiden van Italië draagt deze worst de naam ‘capocollo’ en is hij meestal sterker en meer gekruid van smaak.

Hoe eet je coppa?
– Als voorafje aan een cocktailprikker met verse vijgen of artisjokharten uit olie.

– In een panino met een puree van groene of zwarte olijven.

– Met een assortiment vleeswaren en antipasti (bijvoorbeeld zwarte en groene olijven, paprika, artisjokken, zongedroogde tomaten).

– Over pasta die op smaak is gebracht met een pesto van rucola. Snijd de coppa in heel dunne reepjes.

Bron: Mijn Littly Italy

Ook interessant