Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Italiaanse broccoli-stamppot

stamppot.png

Ingrediënten

1200 g kruimige aardappelen – 750 g broccoli – 200 g kerstomaten – 150 g rauwe ham – 200 ml magere melk – 3 el rode pesto – peper – zout

Zo maak je het!

Kook de aardappelen gaar in gezouten water en giet ze af. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 min. gaar. Snijd de tomaatjes in vieren en de ham in brede repen. Verwarm de melk zonder te koken. Stamp de aardappelen fijn en stamp de broccoli er grof door. Giet tijdens het stampen de warme melk erbij. Schep de partjes tomaat en de pesto door de stamppot en maak op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over vier borden en garneer met de hamrepen. Serveer direct.

Extra informatie

Bereidingstijd: 30 min
Calorieën: 420
Streep-je-Slank vakjes: 42

Ook interessant