Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Italiaans met een twist: spaghetti met courgette, geitenkaas en citroen

spaghetti-vegetarisch.jpg

Deze spaghetti is ideaal als je zin hebt in een makkelijk én een gezond gerecht. Daarnaast staat de pasta binnen 15 minuten op tafel en eet je ook nog eens vegetarisch. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig (1 persoon)

  • 75 g volkorenpasta, zoals spaghetti of tagliatelle
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 1 teen knoflook, geperst
  • ½ courgette, in linten
  • 50 g zachte geitenkaas naturel, verbrokkeld + extra voor het serveren
  • 2 takjes basilicum, blad geplukt en grof gehakt + extra voor het serveren
  • sap en rasp van ½ citroen
  • versgemalen peper, zout
  • 2 el Parmezaanse kaas + extra voor het serveren

Zo maak je de pasta

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Zet het gas uit.
  2. Verhit de olie, bak hierin de knoflook 1 min. en voeg de courgettelinten toe. Bak ze 2 min. omscheppend mee.
  3. Voeg de geitenkaas, de basilicum, de helft van de citroenrasp en de helft van het citroensap toe en roer het op lage pit snel tot een romige saus.
  4. Roer er 1 el kookwater uit de pan pasta doorheen.
  5. Breng op smaak met extra citroenrasp en/of -sap en peper.
  6. Giet de pasta af en schep deze samen met de Parmezaanse kaas door de saus.
  7. Laat 1 min. meebubbelen en schep de pasta op een bord.
  8. Garneer met de extra kaas en basilicum.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Productie | Colette Beyne
Styling | Annemieke Paarlberg
Fotografie | Maaike van Haaster
Foodstyling | Jacqueline Pietrowski
Recepten | Suzanne Stougie

Dit recept komt uit Margriet 2018-40. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant