Eten

Vertel: wat is jouw familierecept?

brunch-choice-crowd-dining-food-options-eating-concept.jpg

Heeft niet elke familie er één: een echt familiegerecht? Iets wat jullie bijvoorbeeld elke zondag of altijd met kerst maken. Of dat recept voor die heerlijke taart die je oma al bakte. We zijn heel benieuwd! Laat ons weten wat jóúw familiegerecht is. Ter inspiratie alvast een paar familiegerechten van de redactie.

Familiegerechten van de redactie

 

annika-2annika-3Stagiaire online marketing Annika Fredriks: ‘Thuis? Thais!’
“Eerste kerstdag is altijd een groot feest bij mijn ouders. Familieleden en vrienden komen gezellig op bezoek en mijn moeder bereidt (deels met onze hulp) een heerlijk diner. Er is één gerecht dat elk jaar terugkeert: de Thai­se rund­vlees­cur­ry met au­ber­gi­ne. Dit gerecht is altijd een groot succes én het bevat geen smaakversterkers. Zo kan mijn opa, die daar niet goed tegen kan, ook zonder problemen mee-eten. Een echte aanrader!”

bettinaknodelpakketChef online, margriet.nl, Bettina Voos: ‘Mijn moeder omarmde met liefde ook de Duitse keuken’
Mijn moeder – ze overleed negen jaar geleden veel te vroeg – kon zalig koken, en niet alleen Hollandse pot. Mijn vader komt uit Duitsland en mijn moeder omarmde met liefde ook de Duitse keuken. Elke keer als we in Duitsland op familiebezoek waren geweest, nam ze Knödel mee naar huis. Deze ballen, familie van de dumpling en de gnocchi, maar dan wat groter, worden in plaats van aardappels geserveerd met bijvoorbeeld stoofvlees of goulash. En dat is maar goed ook, want ze zijn eigenlijk een beetje droog van zichzelf. Daarbij aten we altijd rodekool met appeltjes. Een echte wintermaaltijd. Tegenwoordig neem ik ze zelf ook altijd mee als ik in de ‘Heimat’ ben, en afgelopen jaar – toen duidelijk werd dat een reisje richting onze Oosterburen er even niet in zat – heb ik ze zelfs online besteld bij een Duitse supermarkt. Ik bereid ze, net als mijn moeder, bij stoofvlees en rode kool met appeltjes. En elke keer als ik ze maak, denk ik terug aan haar heerlijke maaltijden…”

Dit recept kwam ik op de site van de fabrikant tegen. Leuk, want helemaal in het seizoen.

favorietgerecht-maartje-1

MaartjeFreelance editor Maartje van Engelen: ‘Onze favoriet? Daar kunnen we kort over zijn’

“Dat is sushi! En dan lekker zelf maken met mijn dochter! Zij (10 jaar) is er erg goed in. Een heel gezellig klusje vind ik. En ook nog eens een gezonde maaltijd. ”

 

miranda3

sperziebonenContentspecialist Miranda Jansen-de Sain: ‘Genieten van de Indonesische rijsttafel’

“Een favoriet gerecht uit mijn familie is sajoer boontjes, als onderdeel van de Indonesische rijsttafel die mijn ouders vaak maakten. Het is een lekker bijgerecht bij de Rendang.”

Quesadilla on aged wooden table. Stock photo

niobe moenFreelance editor Niobe Moen: ‘Hier eten we onze vingers bij op’

“Bij de quesedilla’s van Ottolenghi eten we onze vingers op. Zelfs m’n kinderen smullen ervan. Dit heerlijke recept komt uit zijn kookboek Plenty. Je maakt ze van kleine maistortilla’s met zwartebonenpasta, zure room, geraspte kaas én een salsa van tomaatjes, in azijn geweekte ui, bosuitjes limoen en avocado. Oelala, zo lekker.”

Wat is jouw familiegerecht? En waarom? Laat het ons weten! Je kunt hieronder reageren of  via Facebook.

Meer lekkers maken?

Zin in gezond? Kijk dan ook naar het recept dat we eerder plaatsten van frozen yoghurt repen.
Zin in lekker? Maak dan eens de allerlekkerste cheesecake ooit!
De lekkerste kruidenboter maak je zelf! 4 recepten
10x lekkere borrelhapjes

Kijk ook:

 

Leuke artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant