Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Met déze 10 ingrediënten maak je altijd een heerlijke pizza

ingredienten-pizza.jpg

Op 9 februari is het International Pizza Day, en dat moet gevierd worden! Door je pizza zelf te beleggen maak je je eigen feestje. Haal een verse pizzabodem bij bijvoorbeeld Albert Heijn en beleg hem precies zoals jij lekker vindt. Om je inspiratie te geven, delen we tien combinaties van ingrediënten om mee aan de slag te gaan en jouw ideale pizza samen te stellen.

Het voordeel: veel van deze ingrediënten heb je vast al in je koelkast of keukenkastje liggen. Zo tover je als je even geen inspiratie hebt of nog allerlei restjes hebt altijd een lekkere maaltijd op tafel.

10 ingrediënten-combinaties voor een overheerlijke pizza

  1. Burrata, cherrytomaatjes, pecorino en rucola
    Burrata is door zijn romige binnenkant een feestje om door te snijden op je pizza, en is daarnaast ook nog eens hartstikke lekker.
  2. Gegrilde aubergine, knoflook, tomaat, pesto en manchego
    Manchego heeft een pittige en uitgesproken smaak die perfect samengaat met de zachte aubergine gegrild in knoflook.
  3. Artisjok, zongedroogde tomaat, coppa di parma en parmigiano reggiano
    Artisjok is geen alledaagse groente en dat maakt ‘m zo speciaal. Door zijn zachte en licht bittere smaak, gaat de artisjok erg goed samen met de zoute smaak van de coppa di parma.
  4. Verse vijgen, geitenkaas en balsamicodressing
    Verse vijgen op een pizza? Het klinkt apart, maar is het proberen zeker waard. Vijgen en geitenkaas is namelijk een gouden combinatie.
  5. Cheddar, tomaat, zwarte olijven en crème fraîche
    De cheddar, zwarte olijven en crème fraîche maken dit een Tex-Mex-pizza die je niet wilt missen.
  6. Gerookte zalm, tomaat, mascarpone en dille
    De stevige structuur van mascarpone, de rooksmaak van de zalm en de frisheid van dille vormen samen een winning team.
  7. Tomaat, gorgonzola, taleggio en Parmezaanse kaas
    Speciaal voor de kaasliefhebbers. Gorgonzola, taleggio en Parmezaanse kaas zorgen voor een rijke pizza met uitgesproken kaassmaken.
  8. Cream cheese en truffel
    Truffel maakt alles beter! Het is een heerlijk luxe ingrediënt met een aardse en nootachtige smaak.
  9. Tomaat, ansjovis, kappertjes, olijven en oregano
    Ansjovis uit blik heeft een uitgesproken smaak die voor veel mensen iets te heftig is. Maar doe een klein beetje op je pizza en het geeft een extra kick.
  10. Scampi, courgette, champignons en peterselie
    Scampi zijn niet alleen heerlijk door de pasta of de wok, maar zeker weten ook op pizza. Wordt dit jouw nieuwe favoriet?

Test: wat is jouw perfecte pizza?

Zin om aan de slag te gaan? Na het doen van de Pick Your Pizza-test kun je deze week (8-14 februari) een pizzabodem met 25% korting scoren bij Albert Heijn! Ga je liever voor gemak of heb je keuzestress? In de test ontdek je welke pizza het best bij je past en kun je met de korting ook je hart ophalen bij de belegde verse pizza’s.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

Ook interessant