Eten

Indiase yoghurtsoep met kurkuma

yoghurtsoep.png

Ingrediënten

50 g kikkererwtenmeel – 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma) – 1/2 tl zout – 4 dl magere yoghurt – 1 ui, gesnipperd – 2 teentjes knoflook, uit de pers – 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in stukjes – 7 dl kippenbouillon (of groentebouillon voor vegetarische versie – 1 el ghee (of boter) – 1 tl komijnzaad – 1/2 tl mosterdzaad – 4-6 rode chilipepers

Bereidingswijze

Meng in een kom het kikkererwtenmeel met de geelwortel, het zout en de yoghurt tot een glad mengsel. Verhit 1 eetlepel ghee in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper enkele minuten. Voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en vervolgens de bouillon. Breng het gerecht tegen de kook en blijf goed roeren. Draai het vuur zacht en laat de soep 8 min. pruttelen tot de soep gebonden is en het meel gaar. Verhit in een andere pan de overige ghee en bak hierin het komijnzaad en mosterdzaad tot de zaadjes beginnen te springen. Voeg de chilipepers toe en schep ze ongeveer 1 min. om tot ze blaren krijgen van de buitenkant. Verdeel de soep over kommen en lepel er wat van de zaadjes en een peper op.

Extra informatie

Bereidingswijze: 30 min.
Calorieën: 90
Streep-je-Slank vakjes: 9

Ook interessant