Eten

Mmm: zo maak je deze heerlijke Indiase kikkererwtencurry

mmm-zo-maak-je-deze-heerlijke-indiase-kikkererwtencurry.jpg

De Indiase keuken is verrukkelijk. Het is dan ook smullen geblazen van deze Indiase kikkererwtencurry. Een lekker lichte, vegetarische stoof.

Deze Indiase kikkererwtencurry zit vol smaak dankzij de roerbakgroenten en paneer, een Indiase kaas. Lekker met rijst en pappadums. En zo maak je het…

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 200 g pandanrijst
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3-4 el milde of pittige Indiase currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 100 g kleine wortels, in plakjes
  • 1 bosje koriander, steeltjes gehakt en blaadjes fijngesneden
  • 400 g Oosterse roerbakgroenten
  • 4 tomaten, in parten
  • 400 g kikkererwten (blik), uitgelekt
  • 225 g paneer (Indiase kaas), in blokjes
  • 4 el dikke yoghurt

Bereidingswijze Indiase kikkererwtencurry met paneer:

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen in een hapjespan de olie en bak de ui in ± 4 min. omscheppend zacht.
  3. Voeg de currypasta toe en bak 1-2 min. mee.
  4. Voeg de kokosmelk, wortel en koriandersteeltjes toe en laat afgedekt ± 10 min. stoven.
  5. Voeg dan de roerbakgroenten, tomaten, kikkererwten en paneer toe en stoof ± 5 min. mee.
  6. Schep de rijst in kommen en verdeel de curry erover.
  7. Schep de yoghurt erop en bestrooi met het korianderblad.
  8. Lekker met pappadums.

Bereidingstijd: ± 25 min.

Ziet er goed uit!

Indiase kikkererwtencurry

Recepten | Dosia Brewer
Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-03. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant