Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

IJsthee, maak het eens zelf!

zelf-ijsthee-maken.jpg

IJsthee kun je natuurlijk kant-en-klaar uit een pak schenken, maar veel leuker is om het zelf te maken. En het is nog gemakkelijk én lekker ook.

Wat heb je nodig?

– 3 zakjes groene jasmijnthee
– 1/2 citroen, in dunne plakjes
– blaadjes van 1 bosje munt
– 1-2 el honing, plus evt. wat extra

Zo maak je het!

Hang de theezakjes in 1 l water dat net van de kook af en laat 5 minuten trekken. Doe de nog warme thee in een kan en roer de schijfjes citroen en blaadjes munt erdoor. Houd enkele blaadjes munt achter. Zoet de thee met de honing. Roer nogmaals door en giet er 250 ml koud water bij. Zet in de koelkast en laat goed koud worden. Giet de ijsthee door een zeefje in lage, brede glazen met ijsklontjes. Garneer met de achtergehouden blaadjes munt. Laat iedereen met eigen glas, indien gewenst, verder op smaak brengen met extra honing.

Extra pit: breng het water niet in een ketel of waterkoker aan de kook, maar langzaam in een steelpannetje, samen met 2 kaneelstokjes. Maak de ijsthee verder zoals hierboven beschreven. Laat de kaneelstokjes in de thee zitten tot de ijsthee door en door koud is.

Tip: houd je niet van de bittere smaak van groene thee? Laat de ijsthee dan een nachtje in de koelkast trekken. Het bittere is er dan af.

Ook interessant