Zo kun je zelf lekker ijs maken van sneeuw | Margriet
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten Instagram

Wist je dat je ijs kunt maken van verse sneeuw? Probeer het nu uit

zo-kun-je-zelf-lekker-ijs-maken-van-sneeuw.jpg

Nu er een pak sneeuw ligt is dit je kans om het te proberen! Heb jij weleens ijs gemaakt van verse sneeuw?

Wij vertellen je hoe je dit doet. Maar eerst wil je vast dít even weten…

Behoorlijke sneeuwval verwacht

Het is nog niet 100 procent zeker, maar weerexperts verwachten zeker vanaf zondag flink wat sneeuwval in een groot deel van het land. “In de zuidelijke provincies gaat het om een paar centimeter, in het midden van het land is 5 tot 10 centimeter mogelijk en in het noorden zijn er zelfs uitschieters naar plaatselijk 20 centimeter sneeuw”, meldt Weeronline bijvoorbeeld. Daarbij wordt ook flink koud winterweer verwacht, dus kleed je goed aan.

Is sneeuw eten veilig?

Je hebt vast weleens een sneeuwvlokje op je tong laten vallen, of zelfs een hap sneeuw genomen op de piste. Maar is een heel schaaltje sneeuw eten ook veilig? Een keertje kan geen kwaad mits de sneeuw vers is, blijkt uit onderzoek. Dit houdt in dat de sneeuw maximaal een halve dag oud mag zijn, anders is de kans op bacteriën groter.

Ook is het verstandig om een kom buiten te zetten waar de sneeuw die je gaat eten in valt. Sneeuw van de grond schrapen is natuurlijk niet zo fris. Zet de sneeuw uit de kom vervolgens zo snel mogelijk in de vriezer. Kou remt de groei van bacteriën, waardoor de sneeuw langer goed blijft. Alsnog is het belangrijk om de sneeuw binnen een halve dag op te eten. Aan de slag dus!

Dit heb je nodig om ijs te maken van sneeuw

Voor 4 personen

  • 250 milliliter melk (hoe voller de melk, hoe romiger het ijs)
  • 45 gram suiker
  • 2 theelepels vanillepoeder of -extract
  • 8 kopjes sneeuw

Zo maak je sneeuw-ijs

  1. Meng in een kom 250 milliliter melk met 45 gram suiker en 2 theelepels vanillepoeder of -extract.
  2. Roer ongeveer 8 kopjes sneeuw door het mengsel, totdat het er helemaal in is opgenomen.
  3. Verdeel het ijs over schaaltjes. Besprenkel het eventueel met lekkere toppings, zoals hagelslag, spikkels, gemalen nootjes of karamelsaus.

Et voilà! Sneeuw-ijs.

Let op: serveer het sneeuw-ijs zodra het gemaakt is direct. Sneeuw is vrij broos, waardoor het ook sneller smelt. Een milkshake is ook lekker, maar we gingen voor het ijs, toch?

Tip: wil je chocolade-ijs? Voeg dan wat cacaopoeder aan het beslag toe.

Ter voorbeeld en inspiratie:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Real Simple, Weeronline
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant