Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hup Holland Hup!

hup-holland-hup.jpg

De lekkerste Nederlandse zoetigheden.

Als we in het buitenland zijn, missen we onze Nederlandse lekkernijen. Vooral de vette kroketten en frikadellen zijn bijna nergens zo lekker als in ons kikkerlandje. Maar wat voor zoete lekkernijen hebben we eigenlijk te bieden?

Drop
Drop is er in vele soorten en maten. Zo hebben we dropveters, Engelse dropjes, salmiakdrop, krijtjesdrop en katjesdrop. Dat wij er dol op zijn bewijst wel dat we met zijn allen in Nederland jaarlijks 32 miljoen kilo drop eten.

Stroopwafels
Een heerlijke koek met ruitpatroon en een lekker laagje stroop ertussen. Vroeger werden ze in Gouda gemaakt, vandaar dat ze soms ook Goudse wafels worden genoemd. Natuurlijk kun je ook zelf stroopwafels maken. Ga daarvoor naar het recept!

Hagelslag
Wat doe je bijna elke dag op je boterham? Hagelslag! Deze Nederlandse zoetigheid doet het niet alleen goed op de boterham, maar ook bij een toetje of om stiekem van te snoepen is het te lekker om te laten liggen. Het is natuurlijk ook in vele smaken verkrijgbaar.

Poffertjes
Deze minipannenkoekjes zijn het lekkerst met wat boter en poedersuiker, maar ook met siroop. Oorspronkelijk komen poffertjes uit Frankrijk, maar ze zijn veel bekender in Nederland. Niet voor niets doet het lekkernijtje het goed op kinderfeestjes.

Stroop
Naast de stroopwafel komt natuurlijk ook de stroop uit Nederland. Vaak wordt deze van appels of peren gemaakt. Natuurlijk hebben we ook de 7-vruchtenstroop, citrusstroop, ahornstroop en nog een aantal andere varianten.

Welke Nederlandse lekkernij is je favoriet?

Ook interessant