Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dit is dé tip om huisgemaakte friet nog krokanter te krijgen

dit-is-de-tip-om-huisgemaakte-friet-nog-krokanter-te-krijgen.jpg

Lukt het jou nooit om je huisgemaakte friet echt krokant te krijgen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Met een kleine aanpassing kun je er namelijk voor zorgen dat jij voortaan heerlijke krokante friet op tafel zet.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een kleine aanpassing maken in het voorgaar-proces.

Waarom voorgaren?

Wanneer je frietjes in de supermarkt koopt, dan zijn deze al voorgegaard in een frituur op 150 graden Celsius. Maar wanneer je thuis zelf friet gaat maken van aardappelen, dan moet je dit voorgaren dus nog zelf doen. Het voorgaren zorgt er namelijk voor dat de friet van binnen al gaart en een deel van haar vocht verliest, maar nog niet bruin wordt gebakken. Hierdoor kost het bakken zelf uiteindelijk minder tijd en heb je sneller het gewenst, knapperige resultaat.

Lees ook: Is friet uit de airfryer écht ‘gezonder’ dan uit de frituurpan?

Truc om huisgemaakte friet extra krokant te krijgen

Nu kiezen de meeste mensen ervoor om de aardappelen voor te garen in frituurvet, maar wist je dat het eigenlijk nóg lekkerder en natuurlijk gezonder is om de aardappelen te voorgaren in kokend water? Hierdoor wordt je huisgemaakte friet namelijk heerlijk krokant én het bevat ook nog eens minder vet. Ideaal dus als je een beetje op je lijn wil letten.

Hoe werkt het?

Het voorgaren in water werkt eigenlijk heel simpel. Zet een pan op met ruim water en snijd de aardappelen in friet-vorm. Je kunt er zelf voor kiezen of je de schil er op wil laten of juist eraf wil halen. Kook de aardappel-frietjes vervolgens gaar in ongeveer 13/14 minuten. Laat het goed uitlekken en leg ze vervolgens verspreid op een ovenplaat zodat ze kunnen afkoelen voordat je ze frituurt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | 24Kitchen
Beeld | iStock

Ook interessant