Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Bedrijf onthult opmerkelijk feitje over de houdbaarheidsdatum van chips

houdbaarheidsdatum-chips-zaterdag.jpg

Lekker zo’n zak chips. Voor de meeste mensen gaat het vooral om de inhoud, maar in Engeland hebben een paar oplettende liefhebbers ontdekt dat de houdbaarheidsdatum hiervan altijd op zaterdag valt.

Huh, áltijd op zaterdag? Ja, dat Lay’s je goed…

Verklaring

Sinds de ontdekking van dit opmerkelijke gegeven, werd het Engelse chipsmerk Walkers overspoelt met vragen. Het bedrijf besloot daarom met een uitleg te komen. Zou dit toeval zijn, of niet?

Productie

Eigenlijk zit hier een vrij logische verklaring achter. De fabriek waar de chips wordt geproduceerd, heeft te maken met bepaalde tijdsinstellingen tijdens  een standaard werkweek. Een woordvoerder van Walkers legt het uit: “We gaan op zondag van start met de chips-productie. Gezien de week hierdoor ‘eindigt’ op een zaterdag, eindigt daarmee ook de houdbaarheidsdatum van de producties op deze dag.” 

Misschien niet zo’n spannend antwoord als we hadden gehoopt, maar wel een grappig feitje. Het is nog niet bekend of dit in Nederland ook het geval is, maar de kans is groot dat er een zelfde werkwijze is. Laten we direct de proef op de som nemen: wat staat er bij jou op de zak chips?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Metro UK
Beeld | iStock

Ook interessant