Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Houd de zomer vast: frisse gazpacho

houd-de-zomer-vast-frisse-gazpacho.jpg

Geniet nog even van de zomer met een frisse en volle gazpacho!

De herfst komt er aan, de tijd van rijkgevulde maaltijdsoepen met pompoen of erwten. Lekker natuurlijk, maar zou het niet heerlijk zijn om de zomer nog even vast te houden? Geniet daarom van deze lichte gazpacho’s. Lekker fris en vol van smaak.

Spicy watermeloen
1 watermeloen
125 ml cranberrysap
½ komkommer, geschild en zonder zaden
2 stengels selderij
1 paprika
1 ui
handje munt
handje peterselie
sap van een limoen
1,5 el wijnazijn
1 pepertje

Bereiding
Maak de groenten en de watermeloen schoon en snijd alles in kleine blokjes. Combineer vervolgens de stukken watermeloen met het cranberrysap in een blender en mix tot er een gladde puree ontstaat. Haal het mengsel door een zeef, zodat de pulp achterblijft. Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender, samen met het gezeefde soepje. Zet de gazpacho in de koelkast tot het lekker koel is.

Tip: Serveer de soep eens in een uitgeholde meloen; super speciaal en extra vrolijk.



Klassieke gazpacho
600 gram trostomaten
1 rode paprika
2 lente-uitjes
1 stengel selderij, geschild
½ komkommer, geschild en zonder zaden
2 tenen knoflook
1 el wijnazijn
handje basilicum
handje munt
3 el olijfolie
1 snee witbrood

Bereiding
Haal de sappige binnenkant uit de tomaten en hak het tomatenvlees in stukken. Maak ook de paprika’s schoon en snijd er kleine partjes van. Doe hetzelfde met de bleekselderij, lente-ui en komkommer. Mix alles samen met het brood, de knoflook, azijn, olijfolie, basilicum en munt. Laat dit mengsel een nacht in de koeling marineren. Neem vervolgens een staafmixer en pureer alles tot er een gladde soep ontstaat. Vind je de soep een beetje te dik? Voeg dan een beetje water toe.

Bron: Sortedfoods, wholeliving

Ook interessant