Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hotel & Restaurant Manna

hotel-restaurant-manna.jpg

Zijn het zorgvuldig gemaquilleerde ‘voetbalvrouwen’ aan de bar of is het de plaatselijke middenstand?

Genoeg te koekeloeren in deze nieuwe Nijmeegse hotspot. Alles is groot in dit statige pand: de witte bar, rijen witte tafels en stoelen, een zee van licht door de enorme ramen en een wijnkast met op kleur gerangschikte private label wijnen.

Eigenares Aïda Papilaja, die we nog kennen van Het Ambacht, verwelkomt elke gast met een stevige hand. In de half open keuken kan je meekijken (en soms even meeproeven) met de koks die werken aan desserts en fruits de mer.

De kaart biedt kleine gerechten waarvan de porties royaal genoeg zijn om het bij twee of drie te houden. Onze bouillabaisse is precies zoals-ie moet zijn. De bento box, met sashimi, wakame, een miso soepje en noedels, smaakt goed maar voor de presentatie zouden we de chef met liefde een reisje naar Japan aanbieden.

Supermals met een crunchy korstje is het Ibericovarken. Mmmm. Niks mis met het eten hier. Naarmate de avond vordert gaat de volumeknop omhoog. Gezelligheid aan de bar. Maar het wordt wel erg rumoerig in het restaurant dat toch al lijdt onder een lastige akoestiek.

De volgende keer zorgen we dat we ietsje fitter zijn, dan maken we nog een dansje. Of we kruipen in bed in een van die zes prachtige hotelkamers.

Meer info:
Oranjesingel 2c
Nijmegen
024-3650990
www.manna-nijmegen.nl

Door: www.specialbite.com

Ook interessant