Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maak met één product 1001 soepvariaties

vrouw-in-de-keuken.png

– In samenwerking met Honig –

Hou jij ervan om zelf soep te maken, maar mis je soms een volle smaak? Gebruik dan eens Honig Soep Creatie. Honig Soep Creatie is een basissoep waarmee je vele kanten op kan. Het is een basis waarmee je volop kunt variëren. Je begint met een van de drie verschillende basissmaken. Tomaten, Groenten en Crème.

Hieraan voeg je zelf de door jou gewenste ingrediënten en kruiden toe om de soep naar jouw smaak te maken. Heb je zin in een tomatencrèmesoep, een pittige kerrie pompoensoep of kies je voor de klassieke Hollandse erwtensoep?  Zet elke dag een andere soep op tafel, of je nu met 2 of 6 personen bent. Je gebruikt Honig Soep Creatie in plaats van een bouillonblokje als dé krachtige basis voor al jouw zelfgemaakte groente-, tomaten- en crèmesoepen.

Inspiratie nodig? Wij geven je alvast drie overheerlijke recepten met Honig Soep Creatie:

Pompoensoep

margriet-pompoensoep11.jpgZelf toevoegen voor 4-6 borden:

  • 1 gesnipperde ui
  • halve tl kerriepoeder
  • 600 g schoongemaakte pompoen, in kleine stukjes gesneden
  • 3 el Soep Creatie Groente
  • 60 ml kookroom

Zó maak je het:

  1. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui, de kerriepoeder en de pompoen voor ca. 5 minuten.
  2. Voeg 1 liter (lauw)warm water toe en schep 3 el Soep Creatie Groente in de pan (46 g per liter water). Roer goed door met een garde.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer, voeg 60 ml kookroom toe en garneer de soep met verse kruiden en peper naar eigen smaak.

Marrokaanse tomatensoep met kikkererwten

iStock_000034686252_SmallZelf toevoegen voor 4-6 borden:

  • 4 el olijfolie
  • 1 stuks grote ui, fijngehakt
  • 150 gram wortel, schoongemaakt in dunne plakjes
  • 1 stuks verse gember ( ongeveer 3 cm ), fijn geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 stuks rijpe tomaten, fijngehakt
  • 1 liter water
  • 70 gram Soep Creatie Tomaat
  • 1,5 theelepel ras-el-hanout specerijen ( naar smaak )
  • 1 theelepel harissa pasta (of 1 tl cayennepeper)
  • 1 blikjes kikkererwten, gekookt, 400 gram
  • ½ bosje koriander

Zó maak je het:

Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui en wortel 5 minuten aan. Voeg de fijngehakte knoflook, verse gember, ras-el-hanout specerijen en harissa pasta toe. Bak dit kort mee. Voeg de uitgelekte kikkererwten en verse tomaten samen met 1 liter water toe. Verwarm de soep en voeg de Honig Soep Creatie Tomaat toe. Breng de soep aan de kook. Kook de soep nog enkele minuten zachtjes door. Breng de soep op smaak met en kneepje limoensap en vers gehakte koriander.


Romige venkelsoep met amandeltjes

stock-photo-10884927-homemade-fennel-and-carrot-soupZelf toevoegen voor 4-6 borden:

  • 4 el olijfolie
  • 600 gram venkel, schoon in dunne ringen
  • 50 gram aardappel, schoon, in stukken gesneden
  • 120 gram ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter water
  • 70 gram basis voor Soep Creatie Crème
  • ½ bosje peterselie
  • 25 gram amandeltjes ( schaafsel of fijngehakte noten ) fijngehakt

Zó maak je het:

Verwarm de olijfolie. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en smoor dit circa 10 minuten zachtjes aan zonder te kleuren. Voeg de gesneden aardappel en het water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep circa 15 minuten tot de aardappel en venkel helemaal gaar zijn. Mix de soep fijn en schenk deze door een fijne zeef. Vang het vocht op en mix hierdoor de Soep Creatie Crème. Kook de soep nog 5 minuten zachtjes door. Hak de peterselie fijn. Hak de amandeltjes fijn. Meng de amandeltjes en de peterselie door elkaar. Schenk de soep in de soepkommen en verdeel het amandel-peterseliemengsel over de kommen.

Honig Soep Creatie-Groep

1001 variaties
Honig Soep Creaties is een basissoep waarmee je alle kanten op kunt. Zo zet je elke dag de lekkerste soepen op tafel. Of je nu met 2 of 6 personen aan tafel zit. Gebruik Honig Soep Creatie in plaats van een bouillonblokje als dé krachtige basis voor al jouw zelfgemaakte groente-, tomaten- en crèmesoepen.

Ook interessant