Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Home-made tomatensoep

geroosterdetomatensoep-jpg.jpg

Als de klok vier uur slaat, knort je maag op z’n hardst. Zorg daarom rond deze tijd voor een gezonde snack en stil die trek. Deze geroosterde tomatensoep zit boordevol groenten en is heerlijk kruidig van smaak. Ook lekker als maaltijd met een broodje erbij.

Geroosterde tomatensoep

500 g trostomaten
1 ui
3 takjes tijm
2 el oregano
3 tenen knoflook
olijfolie
1,5 liter groentebouillon
zwarte versgemalen peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de tomaten en de ui schoon en halveer ze. Plaats de tomaten met de platte kant naar boven in een ovenschaal en verdeel de takjes tijm en gedroogde oregano erover. Plaats de ui en knoflooktenen ertussen en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Rooster het geheel 45 minuten in de oven.

Doe alle ingrediënten in een soeppan en bak kort aan. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met peper. Smakelijk!

Ook interessant