Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zóveel gram aardappelen kun je eten per persoon als je wilt afvallen

zoveel-gram-aardappelen-kun-je-eten-per-persoon-als-je-wilt-afvallen-margriet.jpg

Als je graag wilt afvallen, hoef je echt niet meteen al je koolhydraten te schrappen. Je kunt gewoon pasta en aardappelen blijven eten, maar dan wel in iets mindere mate. Maar hoeveel gram aardappelen kun je het beste eten per persoon als je wilt afvallen?

Wij leggen het je hier uit.

Alles blijven eten, maar wel met mate

Rigoureus allerlei dingen uit je dieet schrappen is nooit een goed idee. Ga jezelf niet van alles ontzeggen, maar probeer in plaats daarvan gewoon met bepaalde voedingsmiddelen te minderen. Neem nu bijvoorbeeld aardappelen, deze bevatten allerlei gezondheidsvoordelen, dus het is echt niet nodig om te stoppen met het eten van aardappelen als je wilt afvallen. Wat wél kan helpen, is een iets minder grote portie te eten dan normaal gesproken.

Lees ook: Dankzij dít simpele trucje kun je zoete aardappelen veel gezonder maken

Hoeveel gram aardappelen per persoon als je wilt afvallen?

Volgens het Voedingscentrum, is 280 tot 350 gram aardappelen (wat neerkomt op zo’n 4 tot 5 middelgrote aardappelen) een normale portie voor één persoon om te eten. Maar hoeveel gram aardappelen kun je het beste eten per persoon als je wilt afvallen? Het kan dan geen kwaad om je portie te verlagen naar zo’n 200 gram per persoon. Zo krijg je alsnog een gezonde portie binnen, maar wel iets minder dan normaal gesproken. Je kunt ervoor kiezen om dit dan weer te compenseren met extra veel groente, zodat je na het avondeten niet alsnog trek hebt.

Bron | Voedingscentrum, Puurgezond
Beeld | Getty

Ook interessant