Eten

Hoe snijd je een pompoen?

pompoen.jpg

Pompoensoep is een snel, simpel en slank gerecht. Maar hoe snijd je een rauwe pompoen? Simpel! Leg ‘m een paar minuutjes in de magnetron en hij is zo zacht als boter. Eén ding: vergeet er niet wat gaatjes in te prikken!

Pompoenen bevatten weinig calorieën, maar wel veel vezels, heel belangrijk voor de werking van je darmen! En daarmee houdt het nog niet op, ze zitten namelijk ook bomvol bètacaroteen, wat heel goed is voor je ogen en huid.

Ping!

Maar waar we altijd minder zin in hebben, is het snijden – of beter: hakken – van de pompoen. Gelukkig bestaat daar een handig en behoorlijk spectaculair foefje voor: prik of snijd diepe gaatjes in de pompoen en leg hem twee minuten in de magnetron, op vol vermogen. Die gaatjes zijn essentieel, want als je die vergeet… ontploft hij! Laat de pompoen nog een paar minuten in de magnetron afkoelen en voilà: als een warm mes door de boter.

Je kunt de pompoen ook koken om hem snijklaar te maken. Doe dan de hele pompoen in een pan met kokend water en laat vijf tot tien minuten zachtjes koken.

Schillen niet nodig

Voor het geval je het nog niet wist: de schil van een pompoen kan meegegeten worden en wordt goed zacht bij verhitting. Verwijder wel de pitten en draden met een lepel of mesje.

De lekkerste pompoensoep

Het basisrecept voor pompoensoep is eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een pompoen, ui, knoflook, wat olijfolie, bouillon, crème fraîche en groen, bijvoorbeeld koriander. Bekijk hier het recept! Tip: smaakt ook heerlijk met gember!

Kijk ook:

Leuke artikelen van Margriet.nl automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op margriet.nl/nieuwsbrief

Fijne pompoen recepten vind je in Margriet 43. Hier te bestellen!

Ook interessant