Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Mooi: zo maak je een hartje in je koffie

koffie.jpg

Vandaag, 29 september, is het Internationale Koffie Dag. Hét moment om iets bijzonders van je cappuccino te maken! Met deze tip maak je zelf een hartje of appeltje in je koffie. Het is makkelijker dan je denkt!

Het is misschien even oefenen, maar dan heb je ook wat: koffie met een rijke schuimlaag en een mooi figuurtje. Begin met het appelvormpje, want het hartje lijkt daar op en vergt maar één extra handeling.

Zo maak je het:

– Zet een kop koffie en schuim je melk goed op. Vul je schuimer trouwens niet helemaal tot het streepje, maar laat wat ruimte over. Hierdoor kun je de melk beter verdelen. Dit trucje valt of staat met de juiste hoeveelheid melk en een vaste hand.

– Schenk de melkschuim op de koffie in een constante beweging. Begin hoog met schenken, ga langzaam naar beneden en draai een half rondje. Als het goed is, zie je dan een mooi appeltje.

– Als je een hartje wilt maken, doe je hetzelfde als hierboven beschreven, maar trek je op het laatst een streepje recht door het appeltje heen.

In deze online cursus van NTR Academie zie je precies hoe je dit moet doen. Of bekijk deze video waarin een barista het je uitlegt:

Meer lezen?

Hoeveel koffie is gezond?

10x mooie koffie-art

De perfecte tijd voor een bakkie koffie is…

Ook interessant