Eten

Dit is de reden waarom je een kiwi beter mét schil kunt eten

kiwi-eten.jpg

Het water loopt ons er nou niet bepaald van in de mond. Maar dat harige schilletje van een kiwi schijnt dus kerngezond te zijn.

We weten allemaal wel dat kiwi’s gezond zijn. Zo bevatten ze van alle vruchten veruit de meeste vitamine C. Maar wist je dat je zelfs de schil van dit kleine bolletje kunt eten? Nieuw-Zeelandse kiwiboeren schijnen de vrucht letterlijk met huid en haar te verorberen.

Veel vezels

Reden: de schil van een kiwi bevat heel veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en geven je een voldaan gevoel, waardoor je gemakkelijker op gewicht kunt blijven. Sommige vezels hebben zelfs een gunstig effect op het cholesterolgehalte, en verlagen daarmee het risico op hart- en vaatziekten. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Afborstelen hoeft niet per se

Durf jij het aan? Probeer het dan eerst met een gele kiwi, die hebben amper haartjes. De haartjes van een groene variant kun je eventueel afborstelen, maar dat hoeft eigenlijk ook niet. Wij namen de proef op de som en je proeft er inderdaad veel minder van dan je zou denken. Vergeet niet eerst het fruit af te spoelen. Een appel was je immers ook voordat je hem in je mond stopt.

Kiwi toch schillen?

Dan zijn dit supersnelle manieren om een kiwi te schillen >

Bron | AD, Gezondheidsnet
Beeld | iStock

Ook interessant