Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hoe bereid ik me voor op een zakelijk diner?

hoe-bereid-ik-me-voor-op-een-zakelijk-diner.jpg

Hoe hield ik mijn bestek ook alweer goed? Welke vork gebruik ik bij een visgerecht en hoe eet ik sparerib op een nette manier? Staan bij jou de zweetdruppels al op je voorhoofd als je zakelijk of formeel moet dineren? Laat staan dat je er zelf een moet voorbereiden.

Wij zetten wat handige tips voor je op een rijtje om je enkele zweetuitbrekende momenten te besparen;

Begin met het maken van een planning.

Bedenk welke recepten je wilt gaan gebruiken en test ze uit mocht je nog wat onervaren zijn met het gerecht.

Zorg dat je al je gerechten op twee boodschappenlijsten hebt staan. Een lijst voor de boodschappen die je direct kunt inkopen en de andere voor de boodschappen die op het laatste moment gekocht moeten worden.

O ja, bestellingen bij slager of poelier moeten ook op tijd gedaan worden.

Maak een schema of tabel, waarin je bij elk gerecht vermeldt wat de baktijden, temperaturen en werkzaamheden zijn. Zo heb je overzicht op welke keukenonderdelen wanneer bezet zijn.

Bedenk hoeveel tijd er tussen elk gerecht zit dat opgediend moet worden, afhankelijk van de grote van het gerecht en je gezelschap.

Plan welke pannen, schalen, serviesgoed en bestek je gaat gebruiken. Wil je helemaal goed voor de dag komen, zorg er dan voor dat je dit alles voor die tijd hebt gepoetst.

Zorg ervoor dat alle gerechten vlak voor het koken ‘mis en place’ zijn, dat betekent gewassen, gesneden en eventueel al bereid.

Wil je je gasten op een bepaalde plek schikken, zorg er dan voor dat je de volgorde dame, heer, dame, heer aanhoudt en kinderen naast vader of moeder plaatst.

Dan komen we aan bij het plaatsen van bestek en serviesgoed.

Links van het bord leg je de vorken, rechts van het bord de messen en lepel. Boven aan het bord komt de dessertlepel. Die leg je met de steel naar rechts. Bij een fruitdessert komen daar ook nog een mesje en vorkje boven.

Wordt er bij een voorgerecht brood of toost geserveerd, dan wordt hiervoor een klein bordje met klein mesje, links van het bord geplaatst.

Datgene dat het eerst gegeten wordt, ligt het verst van het bord af. Dus vlak naast het bord komt het bestek voor het hoofdgerecht, daarnaast het warme voorgerecht, soep en een koud voorgerecht.

Aan tafel!

Ook interessant