Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hmm! Zo maak je deze yoghurtcake met blauwe bessen

bosbessencake-yoghurt.jpg

Ideaal om te serveren tijdens verjaardagen, omdat bijna iedereen het lekker vindt: de cake. Deze variant is nét iets anders dan de klassieke versie. Je voegt er namelijk wat Griekse yoghurt aan toe waardoor het nog lekkerder wordt! Dit recept komt van de foodblog We are Food Junkies, waar je overigens nog veel meer lekkere recepten kunt vinden. 

Dit heb je nodig

  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 220 gram suiker
  • 150 gram ongezouten boter
  • 2 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 el citroenschil, fijn geraspt
  • 1tl vanille-extract
  • 125 gram blauwe bessen
  • Garnering: poedersuiker en handje blauwe bessen

Zo maak je de cake

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Besmeer een bakblik met boter of bekleed met bakpapier.
  3. Doe de boter, suiker, eieren, yoghurt, vanille en citroenrasp in een beslagkom en mix ze. Voeg vervolgens het bakmeel toe en mix tot een mooi beslag.
  4. Schep de blauwe bessen door het beslag. Giet het beslag met blauwe bessen in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  5. De cake dient 1 uur in de oven te staan. Prik met een prikker in het midden van de cake om te testen of hij gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan is hij goed.
  6. Laat de cake een kwartier afkoelen in de vorm en vervolgens, op een cakerek, helemaal.
  7. Bestrooi de cake met poedersuiker en blauwe bessen.

Bereiding: 1 uur en 15 minuten, waarvan 1 uur in de oven

Bon appetit!

Beeld | We are Food Junkies
Tekst | We are Food Junkies, Donna Hay

Meer lekkere recepten:

Artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant