Een overschot aan courgettes in de koelkast of in de tuin? Maak dan eens deze simpele galette van spelt-pizzadeeg met courgettes, geitenkaas, pijnboompitten en eetbare bloemblaadjes.
Dit heb je nodig (± 10 personen)
400 g koelvers spelt-pizzadeeg (Tante Fanny)
4 el roomkaas naturel
3 el geraspte Parmezaanse kaas
2 courgettes, in dunne plakken
versgemalen zwarte peper, zout
2 el extra vergine olijfolie
250 g zachte geitenkaas
3 el pijnboompitten
2 tl vloeibare honing
1 ei, losgeklopt
eetbare bloemetjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °C (onder- en bovenwarmte-stand).
Rol het deeg uit tot een ovale lap. Bestrijk met de roomkaas, maar laat rondom een strook van ± 5 cm vrij.
Strooi de kaas over de roomkaas. Verdeel de courgette erover en maal er peper en zout boven.
Bedruppel met olijfolie en verbrokkel de geitenkaas erboven.
Vouw de randen van het deeg over de vulling en bestrijk met ei.
Bak de galette ± 15 min., strooi er dan de pijnboompitten over en bak in nog ± 5 min. goudbruin en gaar.
Lepel de honing over de vulling en garneer met bloemetjes of bloemblaadjes.
Bereidingstijd: ± 20 min + ± 20 min. oventijd
Productie en bewerking | Colette Beyne
Fotografie, styling & receptuur | House of pictures