Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hmm! Zo maak je deze heerlijke courgette-galette

courgette-galette.jpg

Een overschot aan courgettes in de koelkast of in de tuin? Maak dan eens deze simpele galette van spelt-pizzadeeg met courgettes, geitenkaas, pijnboompitten en eetbare bloemblaadjes.

Dit heb je nodig (± 10 personen)

  • 400 g koelvers spelt-pizzadeeg (Tante Fanny)
  • 4 el roomkaas naturel
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 courgettes, in dunne plakken
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 3 el pijnboompitten
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 ei, losgeklopt
  • eetbare bloemetjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (onder- en bovenwarmte-stand).
  2. Rol het deeg uit tot een ovale lap. Bestrijk met de roomkaas, maar laat rondom een strook van ± 5 cm vrij.
  3. Strooi de kaas over de roomkaas. Verdeel de courgette erover en maal er peper en zout boven.
  4. Bedruppel met olijfolie en verbrokkel de geitenkaas erboven.
  5. Vouw de randen van het deeg over de vulling en bestrijk met ei.
  6. Bak de galette ± 15 min., strooi er dan de pijnboompitten over en bak in nog ± 5 min. goudbruin en gaar.
  7. Lepel de honing over de vulling en garneer met bloemetjes of bloemblaadjes.

Bereidingstijd: ± 20 min + 
± 20 min. oventijd

Productie en bewerking | Colette Beyne
Fotografie, styling & receptuur | House of pictures

Ook leuk en interessant  om te lezen

Artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant