Eten

Hmm, luchtige mascarponemousse met aardbeien, basilicum en kletskoppen

luchtige-mascarponemousse-2.jpg

Een luchtige mousse die in je mond smelt… Met als heerlijk contrast de crispy bite van fruitige aardbeien en zelfgebakken kletskoppen. Dit recept is heerlijk, simpel en supermakkelijk om thuis te maken!

Dit heb je nodig

  • 4 eieren
  • 85 g witte suiker
  • 250 g mascarpone
  • 450 g aardbeien
  • ½ bos basilicum
  • 6 el frambozenazijn
  • 20 g bak & braadolijfolie
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 30 g bloem
  • 30 g amandelschaafsel
  • 1 potje ball-samico

Zo maak je het

Splits drie eieren. Klop (of mix) de dooiers goed luchtig. Klop hierna de eiwitten stijf tot een luchtige witte massa; voeg dan beetje bij beetje de witte suiker erbij. Roer de mascarpone tot die glad is en meng daar de opgeklopte dooiers door. Roer dan voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor en zet het mengsel afgedekt in de koelkast.

Snijd een kwart van de bos basilicum fijn. Ontkroon de aardbeien en halveer ze; bewaar een paar aardbeien als garnering en breng de rest op smaak met 30 gram witte suiker en 3 eetlepels frambozenazijn.

Voor de kletskoppen meng je drie eetlepels frambozenazijn door de olijfolie, het eiwit van een ei, amandelschaafsel, bruine basterdsuiker en bloem. Verwarm een oven voor op 175 °C. Verdeel het beslag in kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met een natte vork voorzichtig plat. Bak acht minuten in de oven op 175 °C.

Leg de aardbeien in een schaal en schep er de mascarponemousse over. Rasp met een grove rasp wat van de Ball-samico (Leuk: balsamico uit Modena in de vorm van een bal!).In de vorm van een bal over de mousse. Garneer met de bewaarde aardbeien, wat basilicumblaadjes en de krokant gebakken kletskoppen.

Dit heerlijke recept is van Oil & Vinegar. Daar vind je de lekkerste olijfolie en azijn. En veel verschillende lokale schatten uit de mediterrane streek. Alles op ambachtelijke wijze gemaakt met pure ingrediënten en aandacht, van pasta’s tot sauzen, kruiden en zoetigheden. Om cadeau te geven of om samen van te genieten.

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant