Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

High tea: de beste tips

kamille-klein.gif

Heb jij iets te vieren of heb je gewoon zin in een gezellige middag vol lekkers? Organiseer dan een high tea voor een groep vriendinnen, aan eigen keukentafel. Hoe doe je dit zonder úren in de keuken te staan? Lees de 5 beste high tea tips!

High tea tip 1 – Verrassende mengelmoes
Bespaar jezelf werk en vraag aan iedere vriendin om één lekker high tea gerechtje mee te nemen. Zorg dat de ene helft iets zoets meeneemt en de andere helft iets hartigs. Zo krijg je een verrassende mengelmoes van home-made heerlijkheden.

High tea tip 2 – Het oog wil ook wat
Jouw taak is om alle hapjes het beste tot hun recht te laten komen. Zet mooie borden klaar (een mix van verschillende bordjes en kopjes geeft een speels effect). Serveer de hapjes op etagères. Heb je deze niet in huis? Lijm er dan zelf een van oude kopjes en schotels. Zo komt de high tea het beste tot zijn recht.

High tea tip 3 – Thee: groen, zwart en kruiden
Zorg dat je een assortiment van verse thee op tafel hebt staan. Doe de verschillende soorten in glazen potten met naamkaartje, zodat iedereen kan zien welke smaak erin zit. Bij een theespeciaalzaak kun je advies vragen zodat je thuis komt met voor ieder wat wils. Kies bijvoorbeeld een zwarte thee, een groene thee, een kruidenthee en een rooibos thee. Een écht bijzonder adresje is De Peperbol op de Albert Cuypmarkt (Albert Cuypstraat 150). Deze winkel is gespecialiseerd in kruiden, specerijen en theeën. Je kunt hier je thee naar keuze in leuke zakjes laten scheppen.

High tea tip 4 – Zakje of ei
Geef iedereen de kans om zoveel mogelijk smaken thee te proeven. Thee-eieren zien er leuk uit maar je wilt natuurlijk niet steeds afwassen. Papieren theezakjes, die je zelf kunt vullen, zijn dan een uitkomst. Je gooit ze na gebruik gewoon weg (zet een leuk potje op tafel waar iedereen de gebruikte zakjes in kan doen). Deze filterzakjes zijn te koop bij theespeciaalzaken, zoals Simon Levelt of De Peperbol. 

High tea tip 5 – Een persoonlijk kopje
Maak je high tea net wat knusser door iedereen een persoonlijk kopje te geven. Bind handgeschreven naamkaartjes met lint aan de oortjes van de theekoppen.

Koffietje?
Meer een koffieliefhebber? Ga dan voor een koffieproeverij!

 

Ook interessant