Hét ultieme zomerdrankje: watermeloen-sinaasappelfloat
Redactie Margriet | 13 juni 2018
Fris maar toch romig, dat is dit zomerse drankje met watermeloen. Door de glazen een half uurtje in de koelkast te zetten blijft hij lekker koud tot het laatste slokje!
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
1,5 kg watermeloen
4 bollen vanilleroomijs
500 ml Spa orange
En zo maak je het
Snijd 4 punten watermeloen af en zet deze apart voor de garnering. Schil de rest van de watermeloen en verwijder zoveel mogelijk pitjes.
Pureer de watermeloen in de blender of met de staafmixer tot sap.
Giet het watermeloen-sap door een fijne zeef om eventueel achtergebleven stukjes pit eruit te zeven.
Verdeel het sap over 4 gekoelde, hoge glazen. Steek de achtergehouden punten watermeloen op de glazen.
Schep een bol vanille roomijs in elk glas en vul aan met Spa.
Serveer met een lange lepel om het ijs mee op te lepelen.
Bereidingstijd: ± 15 min.
Fotografie | Maaike van Haaster
Styling | Silke Visscher
Receptuur | Suzanne Stougie