Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Het snoepdieet

het-snoepdieet.jpg

Een dieet voor de echte zoetekauw.

Het bestaat écht: het snoepdieet. En nee, dat betekent niet dat je moet leven op zoete light-producten, dieetlolly’s, dieetrepen, shakes of fruit. Je mag daarbij echt snoep eten. Wil je dus afvallen? Bye bye cola light, hello chocolate!

Onderzoek
In de Verenigde Staten heeft een hoogleraar Voedingsleer tien weken lang geleefd op snoep en snacks. Tweederde van zijn voeding bestond uit chocolade, chips, cornflakes en koekjes. Hij vulde dit aan met energiedrankjes, vitaminepillen en een beetje groente en fruit. De hoogleraar is 13 kilo afgevallen en werd ook een stuk gezonder!

Het enige is dat de hoogleraar maar 1800 calorieën per dag naar binnen werkte, terwijl een volwassen man eigenlijk 2500 calorieën per dag nodig heeft. De wetenschapper wilde met dit dieet onderzoeken wat belangrijker was: het aantal calorieën dat je binnenkrijgt of de samenstelling van het eten. Voor ons is het duidelijk: wij eten ons misselijk aan de 1800 calorieën snoep!

Het dieet
Als je van snoepen houdt, is dit het beste dieet voor jou. Je valt in één week ongeveer vijf kilo af, terwijl je toch je van je lievelingseten mag blijven genieten. Na een beetje snoepen heb je weinig honger meer.

Wat moet je doen? Vervang je avondeten en eet je andere maaltijden wel zoals altijd. Probeer je alleen niet vol te proppen. De rest van de dag mag je snoepen (nee, niet jezelf misselijk eten). Dit dieet mag je echter maar een week volgen.

Denk jij dat het werkt?

Ook interessant