Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Het Scandinavisch kookboek

het-scandinavisch-kookboek.jpg

Lekkere recepten uit het hoge noorden voor een smakelijke Midzomernacht.

Weer tapas of barbecue? Kies voor variatie, want ook in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland weten ze hoe je een lekker gerecht op tafel kunt zetten.

In ‘Het Scandinavisch kookboek’ van Trina Hahnemann staan de lekkerste recepten uit het hoge noorden. Onderverdeeld in de maanden van het jaar, vind je veel gerechten met vis, schaal- en schelpdieren. Ook zijn er diverse salades en broden die je zelf kunt maken.

Voorbeelden om te genieten van een Scandinavische zomer? Beschreven staan onder andere de lichtgezouten kip met tomaten-muntsalade en bietensalade, gebakken makreel met een frisse zomersalade en rivierkreeftjes met brood en mayonaise.

Als toetje (of tussendoortje) zijn een flink glas vlierbloesemlimonade met een zacht stukje Brunsviger een echte Scandinavische ervaring.

Auteur Trina Hahnemann is al jarenlang een bekendheid in Denemarken, waar ze een eigen tv-show heeft en verschillende werknemers gelukkig maakt met haar catering in bedrijfskantines.

Voor de snelle beslissers: 22 juni is het Midzomernacht, een mooie gelegenheid om aan de slag te gaan met de Scandinavische keuken.

Titel: Het Scandinavisch kookboek
Auteur: Trina Hahnemann
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 978 90 5956 259 2
Prijs: € 27,95
Bestel het boek hier!

Ook interessant