Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Het eerste stapje

het-eerste-stapje.jpg

Na de fit-test van dinsdag, fietste ik gisteren weer in mijn nieuwe sportkleren naar de sportschool voor een lesje Steps. En dat klinkt minder heftig dan het was. Poeh hé, wat heb ik gezweet gisteravond.

Halverwege dacht ik heel even aan opgeven, maar dat vond ik ook zo wat. Het zou ook nogal opvallen, want er waren naast mij maar twee andere deelnemers (twee tweelingzussen van een jaar of 20, dus samen net zo oud als ik in mijn eentje!), daarom zocht ik naar mijn laatste restje doorzettingsvermogen en stepte door.

De laastte tien minuten herontdekte ik mijn buikspieren (zie zich een hoedje schrokken van alle activiteit opeens; ze hadden jaren lang lekker kunnen slapen onder hun dekentje van vet) en daarna lag ik volledig gelukkig in het donker met trage discolichtjes te stretchen.

Na afloop van het uur vond ik mezelf wel heel stoer, ook al lukten niet alle stepstapjes in één keer en raakte ik de kluts wel eens kwijt omdat ik de choreagrafie soms niet snel genoeg kon volgen. Volgende week weer!!

En oh ja, dat ik nu spierpijn in mijn enkels heb, dat vertel ik natuurlijk niet verder, dat klinkt wel stom namelijk! 😉

Groeten van uw sportieve Margje.

p.s. Weet je wat ook stom is; dat er in mijn maat geen sport-b.h. te vinden was in de lingeriewinkel. Vriendin P. had me drie merken aangeraden. Die waren allemaal niet in mijn maat aanwezig. De verkoopdame zou de shockabsorber voor me bestellen (klonk wel goed; een shock absorber, want je shockt wat af tijdens zo’n groepsles). Een dag later belde ze me; die dingen zijn er gewoon niet in mijn omvang. Nou ja zeg. Alsof dikke dames niet sporten. Tssssssss.

Ook interessant