Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hertenbiefstuk met cranberryjus en haricots verts & truffel

hertenbiefstuk.png

’Hertenbiefstuk, cranberries, haricots verts en truffel, ze zijn dé ingrediënten voor je kerstmenu. Lekker met romige aardappelpuree met gezouten boter.’

 

Wijnsuggestie
Wij adviseren hierbij de Mancico ‘Gold Label’ DO; een lekkere fluweelzachte wijn met mooi fruit. Sluit goed aan bij wild.

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

1 kg kruimige aardappelen
250 g haricots verts
4 hertenbiefstukken, op kamertemperatuur
4 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
100 ml rode wijn
2 tl honing
75 g cranberries
1-2 takjes tijm
1/2 ingelegde truffel*, in fijne plakjes geschaafd of gesneden
125 g crème fraîche
25 g gezouten roomboter, liefst met fleur de sel
aluminiumfolie

1 Kook de aardappelen in een bodem water met zout in ca. 20 minuten gaar. Snijd de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar.

2 Bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de biefstukken in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé. Houd naar wens een kortere of langere baktijd. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze in aluminiumfolie rusten.

3 Fruit de sjalot in het bakvet. Voeg de wijn, de honing en de cranberries toe en verwarm tot de bessen open springen. Ris boven de pan de blaadjes van de takjes tijm en breng op smaak met zout en peper. Houd de saus op laag vuur warm.

4 Verwarm de resterende 2 el olijfolie in een pan. Schep er de haricots verts met de truffel en zout en peper naar smaak door. Giet de aardappelen af en stamp ze met de crème fraîche en de boter tot een romige puree.

5 Verdeel de hertenbiefstukken met de cranberryjus over vier borden. Schep er de aardappelpuree en de haricots verts bij.

* Ingelegde truffel is verkrijgbaar bij de grotere, beter gesorteerde supermarkt. Je vindt de potjes met truffel bij de Mediterrane delicatessen (pesto, tapenades, zongedroogde tomaatjes etc.).

Variatietip

In plaats van hertenbiefstuk kun je ook wildzwijnfilet, hazenrugfilet of Hollandse biefstuk nemen.

voorbereiden: 15 minuten
bereiden: 30 minuten

Ook interessant