Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Herfströsti met warm gerookte zalm

herfstrosti-met-warm-gerookte-zalm.jpg

hapje (12 stuks) Bereiden ± 40 min. / wachten ± 15 min.

Ingrediënten
1 kumara of zoete aardappel (± 330 g)
1 grote aardappel (± 250 g)
1/2 wortel (± 75 g)
1 kleine pastinaak (± 150 g)
1/4 tl gemalen nootmuskaat
2 el fijngehakte tijmblaadjes
1 ei
20 g boter
1 el olijfolie
80 g crème fraîche of zure room
2 el geraspte citroenschil + extra om te bestrooien
175 g (warm) gerookte zalm*, in stukjes
2 el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze
Schil alle groenten en snijd ze in blokken van 4 cm. Doe de groenten in een pan met koud water met zout en breng aan de kook. Kook de groenten in ± 4 min. net gaar, giet ze af en laat afkoelen. Rasp alle groenten grof in een grote kom, voeg nootmuskaat, tijm en het ei toe, doe er royaal zout en peper bij en roer alles door elkaar.

Vorm 12 koekjes van het mengsel en leg ze 15 min. in de koelkast.

Doe de helft van de boter met 2 theelepels olie in een koekenpan en zet op middelhoog vuur. Leg de helft van de rösti erin en bak ze in 1-2 min. aan beide kanten goudbruin en knapperig. Houd de rösti warm in een lauwe oven en bak de rest op dezelfde manier.

Roer de crème fraîche met citroenrasp en zout en peper glad.

Verdeel de rösti op de borden, leg er wat crème fraîche op met daarop wat gerookte zalm. Bestrooi met bieslook en citroenrasp.

* Te koop bij de visboer en in delicatessenwinkels.

Het kookboek!
Het kookboek bevat mooie foto’s, duidelijke beschrijvingen en enthousiaste verhalen. Je kunt het kookboek hier voor € 19,95 bestellen. Extra leuk: als je het kookboek in september bestelt, betaal je geen verzendkosten!

Ook interessant