Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hele kip

hele-kip.jpg

Tegenwoordig eten we vaak kipfilet en kipdrumsticks terwijl een hele kip eigenlijk ontzettend lekker is.

Het lijkt misschien veel werk, maar als je een hele kip lekker kruidt en bijvoorbeeld in oven schuift, heb je er nauwelijks omkijken naar. Ook kun je een kip stoven in een gietijzeren pan op het fornuis. En misschien bevat jouw oven zelfs wel een draaispit.

Een kip die je simpel kruidt met zout en peper en insmeert met boter, krijgt aan het draaispit een heerlijk goudbruin en knapperig korstje. Zowel voor braden, grillen, stoven of in de oven kun je ongeveer 60 minuten per kg rekenen.

Hieronder nog een aantal tips:



  • Kruid de kip aan de binnen-en buitenkant voor een goed smaakresultaat.
  • Kip met citroen is heel lekker. Gebruik hiervoor citroenrasp, citroensap en boter en smeer de kip lekker in.
  • Wat ook lekker is om de kip te marineren met rozemarijn, knoflook en verse laurierbladeren.
  • De kip blijft sappig als je deze regelmatig keert en met braadvocht bedruipt.
  • Bij het toevoegen van warm vocht kun je lekker variëren met smaak. Gebruik bijvoorbeeld eens bouillon, wijn, sherry of glühwein in de winter.
  • Voor hele kip kun je braadzakken kopen. De kip wordt dan boterzacht zonder dat  je er olie of boter aan hoeft toe te voegen.
     

Ook interessant