Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hele dag lekker

Trrringgg… daar was ie! Met 8 open armen werd hij ontvangen. Niet meer in de file ’s ochtends, voortaan zitten we rustig samen aan tafel. Onze nieuwe broodrooster, allemaal zijn we erg blij met hem. Zo blij zelfs dat we het liefst ontbijt, lunch en avondeten met h’m delen. En zo geschiedde…

Ontbijttoast met roomkaas & lemoncurd, voor 4:

4 sneden toastbrood
4 el roomkaas naturel
2 el lemoncurd (te vinden bij zoet broodbeleg)

Toast de sneden brood goudbruin en krokant. Besmeer de warme toast eerst met roomkaas en vervolgens met lemoncurd. Lekker met een glas vers sap.

Bagel met rosbief & gepocheerd ei, voor 4:

1 zak rucola (75 g)
1 el olijfolie
4 kakelverse eieren
azijn
4 bagels
8 plakjes (kalfs)rosbief
fijn (citroen)zeezout

Roerbak de rucola in de olie. Breng voor de gepocheerde eieren in een diepe koekenpan ruim water met een mespunt zout en scheutje azijn aan de kook. Breek steeds een ei in een kopje en laat het voorzichtig vlak boven het kokende water in de pan glijden. Laat het in ei 3 à 4 minuten gaar worden. Het eiwit moet helderwit zijn en de dooier zacht van binnen. Neem het ei met een schuimspaan uit de pan en laat het boven een stuk keukenpapier uitlekken. Snijd het ei eventueel netjes. Toast in de tussentijd de bagels. Verdeel de rucola over de onderste bagelheften, beleg met de rosbief en leg er een gepocheerd ei op. Bestrooi met peper en fijn zeezout naar smaak en meteen aan tafel!

Dinertoast met entrecote, voor 4:

4 entrecotes, op kamertemperatuur
olijfolie
fijn zeezout, zwarte peper met molen
4 sneden zuurdesembrood
4 gepofte paprika’s (uit pot), in reepjes
2 el aioli (zelfgemaakt of koelvers)
1 el geroosterd amandelschaafsel

Verhit een grillpan. Wrijf de entrecotes in met olie, zout en peper en grill ze op hoog vuur krokant van buiten en mooi rood (of naar wens rosé) van binnen. Laat de entrecotes in aluminiumfolie rusten. Toast het brood en verdeel de paprika erover. Snijd de entrecotes in reepjes en verdeel over de paprika. Schep er een beetje aioli op en bestrooi met het amandelschaafsel. Direct van genieten!

Ook interessant