Winters comfortfood hoeft niet altijd zwaar te zijn: deze verrukkelijke gehaktballetjes bestaan uit gehakt én groenten. Dit zorgt voor balletjes met meer smaak en minder calorieën. Een win-winsituatie dus!
Dit heb je nodig
400 g kipgehakt
1 voorgekookte rode biet, in piepkleine blokjes
75 g paneermeel
1 ei
8 el fijngesneden dille + extra om te garneren
versgemalen peper, zout
2 el zonnebloemolie
Voor de korianderyoghurt:
handvol koriander, fijngesneden
geraspte schil van 1 limoen
200 ml yoghurt
Zó maak je deze heerlijke gehaktballetjes
Meng het gehakt met de biet, het paneermeel, het ei en de dille tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Rol balletjes ter grootte van een walnoot. Laat ze 30 min. opstijven in de koelkast.
Verhit de olie en bak de balletjes hierin rondom goudbruin. Laat met het deksel op de pan nog ± 15 min. verder garen.
Schud de balletjes geregeld om.
Roer de ingrediënten voor de korianderyoghurt door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de warme balletjes met de frisse yoghurt en de extra dille. Lekker met quinoa.
Bereidingstijd: ± 30 min. + 30 min. rusttijd.
Tips
Vervang het paneermeel in een gerecht eens door havermout voor een extra crunch.
Bereid gehakt het liefst op de dag dat je het koopt of de dag erna. Meteen invriezen kan ook. Laat ingevroren gehakt langzaam ontdooien in de koelkast. Gooi het dooiwater weg.
Door gehaktballen helemaal glad te ‘boetseren’ en ze een halfuurtje te laten opstijven in de koelkast behouden ze tijdens het bakken beter hun vorm.
Dat wordt smullen!
Productie | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx
Receptuur en styling | Ann van der Auwera.
Dit smakelijke recept komt uit Margriet-05. Hierin staan nog meer lekkere en winterse recepten. Je kunt het nummer hier nabestellen.