Heerlijke quiche met flespompoen, spinazie & feta voor tijdens de feestdagen!
Redactie Margriet | 30 november 2017
Quiches zijn ideaal om te serveren in de feestmaand, omdat je ze van tevoren kunt maken. Deze heerlijke variant met zoete pompoen en feta is minder zwaar dan een traditionele hartige taart, maar nét zo lekker.
Dit heb je nodig voor 6 – 8 personen
125 g (boekweit)meel
½ tl zeezout
60 g kokosolie, goed gekoeld, of (lactosevrije) boter
3 el water
Voor de vulling
4 eieren
250 g geroosterde flespompoen, geschild en in stukjes
100 g feta
1,2 dl (lactose- of zuivelvrije) melk
3 el bruin rijstmeel
½ tl bakpoeder
½ tl gedroogde basilicum
½ tl zout
1 handje gehakte verse basilicum
¼ tl zwarte peper
2 flinke handen spinazie
Zo maak je de quiche
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een taartvorm met een doorsnede van 26 cm in met wat boter.
Meng voor de korst het meel en zout in een kom.
Prak met een vork de koude kokosolie of boter door het meel tot je korrels ter grootte van erwten hebt.
Voeg het water met 1 eetlepel tegelijk toe en meng alles. Het deeg moet zich beginnen te binden. Als het te droog is, kun je een extra eetlepel water toevoegen.
Wanneer je van het deeg een bal hebt kunnen maken, rol je die met een deegroller voorzichtig uit tot een cirkel.
Leg het deeg in de taartvorm en druk het op de bodem en tegen de zijkanten.
Prik er met een vork wat gaatjes in en bak de korst 10 minuten.
Meng alle ingrediënten voor de vulling.
Giet het in de vorm en bak de quiche 40-45 minuten, tot het midden stevig is en niet meer wiebelt als je de vorm beweegt.
Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem snijdt.
Tip! Je kunt de quiche zowel warm als koud eten.
Meer lekkere recepten
Heb je vaak last van een opgezette buik, darmkrampen of andere ongemakken? Dan is De FODMAP-vriendelijke keuken iets voor jou! Foodblogger Emma Hatcher laat hierin zien hoe makkelijk en lekker deze manier van eten is. Geen ingewikkelde recepten, maar gezonde en heerlijke gerechten. Van lekkere ontbijtjes, lunches en diners tot verantwoorde snacks en zoetigheden. Ook vind je in het kookboek van de Britse handige informatie en tips & tricks over het FODMAP-principe. De FODMAP-vriendelijke keuken (Scriptum Books) kost € 24,95 en kun je hier bestellen.