Eten

Heerlijk toetje: tiramisu met frambozen

tiramisu.jpg

Een op en top Italiaans dessert is tiramisu. Dit is een heerlijk frisse variant met frambozen.

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 1 l slagroom
  • 50 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 bakjes verse frambozen (à 125 g per bakje), plus extra voor het garneren
  • 4 el rode limonadesiroop
  • 2 pakken lange vingers
  • 2 bakjes mascarpone (à 500 g per bakje)
  • 8 gelatineblaadjes
  • 300 ml roodfruitlikeur (bijv. Coebergh Red Fruit)
  • poedersuiker
  • gedroogde frambozen
  • extra nodig: grote, vierkante diepe schaal of 2 cakeblikken

Zo maak je de frambozentiramisu

  1. Klop de slagroom lobbig met de suiker en vanillesuiker. Pureer de frambozen met de limonadesiroop en spatel door de slagroom.
  2. Week de gelatineblaadjes even in koud water. Roer de mascarpone los.
  3. Verwarm een paar eetlepels fruitlikeur in een steelpannetje en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Roer en laat even afkoelen. Roer dan beetje bij beetje door de slagroom en spatel daarna de mascarpone erdoor.
  4. Schep nu een laag van het mengsel in de schaal en strijk glad. Doop de lange vingers een voor een in de fruitlikeur en leg erop. Schep hier weer een laag room over en leg er een laag lange vingers op. Eindig met een laag room.
  5. Laat de tiramisu een nacht opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren in plakken en bestrooi eventueel nog met gedroogde en verse frambozen en poedersuiker.

Bereidingstijd: ± 40 min. + 1 nacht opstijven

eet smakelijk!

Productie en styling | Sandra Kissels
Fotografie | Bart Brussee
Haar & make-up | Bianca Fabrie
Food bereiding | Gees van Asperen
Receptuur | Beanca de Goede

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant