Eten

Heerlijk! Spicy ramensoep met gemarineerde tahoe

noodles.jpg

Noedelgerechten zijn licht en erg geschikt om mee te variëren. Er zijn veel soorten noedels, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal lang. Even oefenen en je eet ze met stokjes. Al slurpend. In Azië is dat dé manier om te laten weten dat het je smaakt.

Spicy ramensoep met gemarineerde tahoe

Dit heb je nodig

(voor 4 personen) 

• 120 g sobanoedels
• 3 el arachide- of zonnebloemolie
• 1 blikje baby-maïs uitgelekt
• 1 bakje gemengde paddenstoelen in stukjes
• 2 baby paksoi gehalveerd
• 75 g taugé
• 1 rode peper in ringetjes
• sesamolie

Voor de gemarineerde tahoe:

• 375 g tofu
• 3 el Japanse sojasaus
• 1 el honing
• sap van ½ sinaasappel
• 1 tl five spice-poeder

Voor de bouillon:
• 1 l paddenstoelen- of kippenbouillon
• 6 teentjes knoflook in plakjes
• verse gemberwortel (3 cm) geschild in plakjes
• ½ rode peper overlangs gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
• 1 steranijs
• 1 tl Thaise vissaus
• 2 el Japanse sojasaus

Verwijder voor de gemarineerde tahoe de korstjes van de tahoe en snijd hem in 8 gelijke plakken. Maak een marinade van de sojasaus, de honing, het sinaasappelsap en de five spice-poeder en schenk over de tahoe. Laat 1 uur marineren en keer geregeld. Verwarm alle ingrediënten voor de bouillon en laat 10 min. zachtjes koken. Kook de soba-noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water om het gaar-proces te stoppen. Verdeel in vier porties. Verwarm de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de tahoe ± 2 min. per kant. Zeef de bouillon, giet hem terug in de pan en breng tegen de kook aan. Kook de maïs en de paddenstoelen 5 min. in de bouillon, schep met een schuimspaan uit de pan en verdeel over vier kommen. Kook de paksoi 2 min., schep uit de pan en leg op de paddenstoelen. Blancheer de taugé 1 min. in de hete bouillon en schep in de kommen. Leg in elke kom een portie soba-noedels en twee plakken tahoe en schenk de hete bouillon erover. Garneer met de rode peper en druppel er wat sesamolie over.

Bereidingstijd: ± 30 min. + 1 uur marineren

Extra snel-tip: geen tijd om de tahoe te marineren? Bij natuurvoedingswinkels vind je tahoe met allerlei smaken. Gerookte tofu doet het bijvoorbeeld prima in deze klassieke Japanse soep.

Stokjes klaar? Noedelen maar! Hier vind je hoe je met stokjes eet!

Meer noedelgerechten uitproberen? Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-09. Nabestellen kan via Magazine.nl.

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant