Op warme dagen krijg je het niet nog warmer als je pittig eet, integendeel. Pittig eten zuivert het bloed, waardoor je je juist beter voelt. In (sub)tropische gebieden zijn hete pepers dan ook een vast ingrediënt in vrijwel alle gerechten.
Dit heb je nodig:
2 el zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
250 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 l kippenbouillon
1 Madame-Jeanette peper, opengesneden
1 blik kokosmelk (inh. 400 ml)
200 g pindakaas zonder stukjes
2 takjes selderij, fijngesneden
50 g gebrande pinda’s, grof gehakt.
En zo maak je het
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui hierin 2 min. zonder dat hij kleurt.
Voeg de aardappel en de knoflook toe en bak 3 min. mee.
Schenk de bouillon erbij, voeg de peper toe en laat ± 5 min. koken.
Neem de peper uit de soep en pureer de soep.
Roer de kokosmelk en de pindakaas erdoor en warm op lage pit goed door.
Schep de soep in verwarmde kommen en bestrooi met de selderij en de pinda’s.
Bereidingstijd: ± 20 min.
Fotografie | Maarten van der Wal
Styling | Cindy Berg
Foodstyling | Gees van Asperen
Recepten | Dosia Brewer
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief
Meer lezen?
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 33 2019. Het hele nummer lezen? Dat kan!