Heerlijk: quiche met spinazie, postelein & gerookte sprot
Redactie Margriet | 9 april 2018
Hij is zo fris als het seizoen en net zo lekker thuis als bij een picknick. Warm of koud, dat maakt niet uit. Deze hartige taart smaakt naar voorjaar.
Quiche met spinazie, postelein & gerookte sprot
(6 personen)
Dit heb je nodig
1 rol koelvers bladerdeeg
olijfolie om in te bakken
500 g spinazie
versgemalen peper, zout
300 g postelein
200 ml halfvolle slagroom
200 g roomkaas naturel, bijv. Philadelphia
3 eieren
200 g gerookte sprot
1 el roze peperkorrels
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit in een ruime steelpan een scheutje olijfolie en stoof de spinazie hierin met aanhangend water tot hij is geslonken. Laat uitlekken in een zeef, duw al het vocht eruit en breng op smaak met peper en zout. Verhit in de pan nogmaals een scheutje olie en laat hierin de postelein al omscheppend slinken. Klop de slagroom en de roomkaas glad. Klop de eieren los en mix ze door het room-kaasmengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Rol het bladerdeeg uit, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodem. Rol de zijkant een beetje omhoog. Verdeel de spinazie en de postelein erover en schenk het eiermengsel erover. Leg de sprotjes erop en bestrooi met de peperkorrels. Bak de quiche in het midden van de oven in ± 45 min. krokant en gaar. Warm en koud lekker.
Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 45 min. oventijd
Productie | Colette Beyne
Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-15. Bestel deze editie na via magazine.nl.