Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Heerlijk: quiche met spinazie, postelein & gerookte sprot

receptquiche.jpg

Hij is zo fris als het seizoen en net zo lekker thuis als bij een picknick. Warm of koud, dat maakt niet uit. Deze hartige taart smaakt naar voorjaar.

Quiche met spinazie, postelein & gerookte sprot

(6 personen)

Dit heb je nodig

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g spinazie
  • versgemalen peper, zout
  • 300 g postelein
  • 200 ml halfvolle slagroom
  • 200 g roomkaas naturel, bijv. Philadelphia
  • 3 eieren
  • 200 g gerookte sprot
  • 1 el roze peperkorrels

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit in een ruime steelpan een scheutje olijfolie en stoof de spinazie hierin met aanhangend water tot hij is geslonken. Laat uitlekken in een zeef, duw al het vocht eruit en breng op smaak met peper en zout. Verhit in de pan nogmaals een scheutje olie en laat hierin de postelein al 
omscheppend slinken. Klop de slagroom en de roomkaas glad. Klop de eieren los en mix ze door het room-kaasmengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Rol het bladerdeeg uit, 
leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodem. Rol de zijkant een beetje omhoog. Verdeel de spinazie en de postelein erover en schenk het eiermengsel erover. Leg de sprotjes erop en bestrooi met de peperkorrels. Bak de quiche in het midden van de oven in ± 45 min. krokant en gaar. Warm en koud lekker.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 45 min. oventijd

Productie | Colette Beyne

Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-15. Bestel deze editie na via magazine.nl.

Lees ook

Schaamlipkanker: zo ben je er nog op tijd bij
De 5 geheimen van slanke mensen
Met dit ontbijt kun je makkelijker en sneller afvallen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant