Eten

Nationale Week Zonder Vlees: heerlijk broodje champignons als lunch

champignons.jpg

Een week geen vlees eten: maar met wat beleg je dan je broodje? Na een paar dagen ben je het standaard broodje kaas zat. Heb je weleens champignons overwogen als broodbeleg? Dit recept komt van de foodblog We are Food Junkies van de zussen Nicky en Daphne, waar je overigens nog veel meer lekkere recepten kunt vinden. 

Dit heb je nodig (voor 2 broodjes)

  • 1 bakje kleine champignons
  • 2 broodjes naar keuze
  • 1 klein handje Italiaanse kruiden
  • scheutje balsamico
  • zout naar smaak
  • peterselie
  • geraspte kaas
  • klontje boter
  • balsamico stroop

Bereidingstijd: 15 minuten

Zo maak je de broodjes

  1. Allereerst: verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de champignons schoon en bak deze in een klein klontje boter. Na een paar minuten voeg je de balsamico toe. Roer door elkaar heen en laat door pruttelen. Bak de champignons tot dat ze gaar zijn en tot de balsamico is opgenomen. Voeg zout naar smaak toe en een een klein handje Italiaanse kruiden.
  3. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Leg hier de broodjes op en schep de champignons hier op. Bestrooi met geraspte kaas en bak voor ongeveer 5 minuutjes, tot de kaas lekker gesmolten is.
  4. Knijp er wat balsamico stroop overheen en garneer met peterselie.

Et voilà!

Beeld & bron | We are Food Junkies

5 – 11 maart: Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om van 5-11 maart een week lang geen vlees en vis te eten en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederlanders op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees en vis eigenlijk kan zijn.
Kijk voor meer informatie op weekzondervlees.nl

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant