Tortilla’s hoef je niet altijd te vullen met kaas of een Mexicaans gehaktmengsel. Maak eens een lekkere gezonde herfstsnack met appel en cashewnoten. En de bijbehorende yoghurt-kaneel-citrus dipsaus kan zelfs worden gegeten door veganisten.
Ingrediënten
Appel-boter-cashew spread:
1 kopje geweekte rauwe cashewnoten (licht gedrenkt is goed)
1/2 grote appel, gehakt
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel citroensap
3/4 theelepel kaneel
1/8 theelepel zout
water, indien nodig
Appel driehoekjes:
2 middelgrote volkoren tortilla’s
2-3 eetlepels appel-boter-cashew spread
1 tl sinaasappelschil
1/2 appel, in dunne plakjes
snufje kaneel
voor in de pan: 1/2 theelepel extra vierge olijfolie – of kokosolie
Dipsaus:
1/2 kopje yoghurt (kies kokosyoghurt voor de veganistische variant)
snuifje kaneel
sinaasappelschil
zout naar smaak
Zó maak je het!
Maak het appelsmeersel door alle ingrediënten in een blender op hoge snelheid te mixen tot een gladde massa. Je kunt dit mengsel in een bakje bewaren, omdat je waarschijnlijk iets overhoudt van dit recept.
Smeer de appelspread gelijkmatig over één van de tortilla’s
Leg de appelschijfjes erop en bestrooi met de sinaasappelschil en snufje kaneel.
Warm een koekenpan op hoog vuur. Voeg 1/2 theelepel olie in de pan. Wanneer de olie heet is, leg de tortilla met het beleg in de pan. Plaats de andere tortilla er bovenop.
Laat de tortilla 3-4 minuten bakken in de pan, of tot ze bruin is.
Draai de tortilla voorzichtig om en bak nog 2-3 minuten. Zo wordt de andere kant ook bruin, en kan de vulling lekker warm en zacht worden.
Draai het vuur uit en laat de tortilla’s nog 1-2 minuten in de pan rusten.
Schuif hem vervolgens op een snijplank verder rusten en laat afkoelen tot hij gesneden kan worden.
Snij in driehoekjes.
Klop de ingrediënten voor de dipsaus stevig door elkaar.
Eet smakelijk!
De overgebleven appelspread kan je in de koelkast tot 3-4 dagen bewaren
Serveert: 4 porties
Voorbereiding: 10 min.
Kooktijd: 10 min.
Totale tijd: 20 minuten.