Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hè bah

he-bah.jpg

Vlak voordat ik gisteravond wegging bij mijn zusje, kreeg ik ‘m weer. Het gebeurt me gelukkig niet vaak, want ik vind het zó vervelend. Zeker op van die momenten dat het echt helemaal niet uitkomt. Als je in de bus of de bioscoop zit bijvoorbeeld. Of bijna college moet geven. Als je je zoon uit school moet halen. Of een belangrijk telefoongesprek moet voeren.

Eigenlijk is het irritant bij elke vorm van sociaal contact,en kun je ‘m alleen maar hebben als je gewoon thuis op de bank zit, zodat niemand (behalve dan misschien je partner of je huisdier) hoort wat een rare geluiden je produceert. En zodat je in alle rust kunt proberen om er weer vanaf te komen. In de hoop dat ie dan ook wegblijft. Want je moet er toch niet aan denken dat ie je de hele nacht wakker houdt. Of zelfs twee volle weken, zoals een vrouw uit Amerika ooit eens overkwam.

Wat ik meestal doe om er vanaf te komen is het drinken van water aan de “overkant” van een beker. Dat klinkt misschien heel vreemd, maar ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen. Het helpt in ieder geval goed, al moet je dan natuurlijk wél een beker hebben. En laat die nou meestal niet voorhanden zijn in de bus, op straat, of als je net bij je zus de deur uitstapt.

Vandaar dat ik toch eens ben gaan zoeken naar andere middeltjes. Ik raadpleegde oma (weet raad) op internet en las dat azijn, cola, suiker, pindakaas, citroen, chocola en zilveruitjes ook kunnen helpen. Je adem inhouden kan ook, of bedenken wanneer je voor het laatst een wit paard hebt gezien (dat zal in december minder effectief zijn, denk ik 🙂

Maar goed. De hik dus. Ik ben heel benieuwd wat doen jullie er tegen doen. Wordt het chocola (daar heb je nooit een excuus voor nodig natuurlijk!), azijn, citroen? Of helpt bij jullie heel iets anders?

Ook interessant