Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 20 | Recept: havermoutpizzaatjes met gegrilde courgette, oesterzwammen en kaas

haver2.png

Gezond, lekker en anders!  Dit havermoutpizzaatje met gegrilde courgette, oesterzwammen en kaas kan altijd.

Wat heb je nodig?

  • 1 courgette
  • 100 g oesterzwammen
  • 2 el olijfolie
  • 240 g havermout
  • ½ tl droge gist
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 250 ml handwarm water
  • 1 handje bloem
  • 150 g roomkaas met knoflook en kruiden
  • 100 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Zo bereid je het!

Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange dunne plakken en scheur de oesterzwammen in stukken. Leg ze in een schaal, besprenkel met olijfolie en schep om. Maal de havermout in een keukenmachine of met een elektrische koffiemolen tot grof meel. Meng het havermoutmeel met gist, zout, suiker en water in een grote kom en kneed het kort. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het tot het niet meer plakt. Verdeel in 4 stukken en rol er 4 pizzaatjes van 15 cm ø van. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pizzabodems op een bakplaat, schuif ze in de oven en bak ze in ca. 10 min. gaar. Haal uit de oven, bestrijk de pizza’s met de roomkaas en beleg met de courgette, oesterzwammen en kaas. Bak nog eens 10 min. tot de groenten gaar zijn en de kaas gesmolten.
Bereidingstijd: 40 min.

Ook interessant