Gezond, lekker en anders! Dit havermoutpizzaatje met gegrilde courgette, oesterzwammen en kaas kan altijd.
Wat heb je nodig?
1 courgette
100 g oesterzwammen
2 el olijfolie
240 g havermout
½ tl droge gist
1 tl zout
1 tl suiker
250 ml handwarm water
1 handje bloem
150 g roomkaas met knoflook en kruiden
100 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Zo bereid je het!
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange dunne plakken en scheur de oesterzwammen in stukken. Leg ze in een schaal, besprenkel met olijfolie en schep om. Maal de havermout in een keukenmachine of met een elektrische koffiemolen tot grof meel. Meng het havermoutmeel met gist, zout, suiker en water in een grote kom en kneed het kort. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het tot het niet meer plakt. Verdeel in 4 stukken en rol er 4 pizzaatjes van 15 cm ø van. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pizzabodems op een bakplaat, schuif ze in de oven en bak ze in ca. 10 min. gaar. Haal uit de oven, bestrijk de pizza’s met de roomkaas en beleg met de courgette, oesterzwammen en kaas. Bak nog eens 10 min. tot de groenten gaar zijn en de kaas gesmolten.
Bereidingstijd: 40 min.