Op zoek naar een lekker maar wél gezond recept voor muffins? Dan zijn deze havermout-banaanmuffins met blauwe bessen echt een aanrader. Héérlijk als tussendoortje, ontbijt on-the-go of in de lunchbox van de (klein)kinderen.
Met havermout, amandelmelk, eieren, blauwe bessen én alleen banaan als natuurlijk zoet zijn deze muffins behoorlijk gezond te noemen.
Dit heb je nodig:
voor zes havermout-banaanmuffins:
120 gram havermout
120 ml amandelmelk
2 eieren (M)
1 banaan, fijngeprakt (mag overrijp zijn, dan is ‘ie zoeter)
een handje vol blauwe besen, plus wat extra om te garneren
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel honing
voor de topping
1 eetlepel vanillesuiker
150 gram roomkaas light
1 eetlepel gepelde pistachenoten, gehakt
Extra benodigsheden: spuitzak met glad spuitmondje, muffinvorm met 6 holtes, ingevet en bekleed met vierkantjes bakpapier.
Zo maak je de havermout-banaanmuffins
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Mix voor de muffins de havermout met de amandelmelk, eieren, banaan, kaneel en honing glad.
Roer de bessen erdoor en verdeel het beslag over de holten van de muffinvorm.
Bak de muffins in ± 30 min. gaar en goudbruin in het midden van de oven.
Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Roer intussen voor de topping de vanillesuiker door de roomkaas, doe het mengsel in een spuitzak en spuit toeven roomkaas op de muffins.
Bestrooi met de gehakte pistachenoten en garneer met een blauwe bes.
Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 30 min. oventijd + afkoelen
Voorbereidingstip: je kunt de muffins de avond of een paar dagen van tevoren bakken en in een luchtdichte doos bewaren. Ook de topping kun je vast maken. Op de ochtend is het opspuiten en garneren dan zó gedaan.