Eten

Havermout-banaanmuffins met blauwe bessen: om van te smullen

havermout-banaanmuffins.png

Op zoek naar een lekker maar wél gezond recept voor muffins? Dan zijn deze havermout-banaanmuffins met blauwe bessen echt een aanrader. Héérlijk als tussendoortje, ontbijt on-the-go of in de lunchbox van de (klein)kinderen.

Met havermout, amandelmelk, eieren, blauwe bessen én alleen banaan als natuurlijk zoet zijn deze muffins behoorlijk gezond te noemen.

Dit heb je nodig:

voor zes havermout-banaanmuffins:

  • 120 gram havermout
  • 120 ml amandelmelk
  • 2 eieren (M)
  • 1 banaan, fijngeprakt (mag overrijp zijn, dan is ‘ie zoeter)
  • een handje vol blauwe besen, plus wat extra om te garneren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel honing

voor de topping

  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 150 gram roomkaas light
  • 1 eetlepel gepelde pistachenoten, gehakt

Extra benodigsheden: spuitzak met glad spuitmondje, muffinvorm met 6 holtes, ingevet en bekleed met vierkantjes bakpapier.

Zo maak je de havermout-banaanmuffins

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Mix voor de muffins de havermout met de amandelmelk, eieren, banaan, kaneel en honing glad.
  3. Roer de bessen erdoor en verdeel het beslag over de holten van de muffinvorm.
  4. Bak de muffins in ± 30 min. gaar en goudbruin in het midden van de oven.
  5. Laat de muffins afkoelen op een rooster.
  6. Roer intussen voor de topping de vanillesuiker door de roomkaas, doe het mengsel in een spuitzak en spuit toeven roomkaas op de muffins.
  7. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en garneer met een blauwe bes.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 30 min. oventijd + afkoelen

Voorbereidingstip: je kunt de muffins de avond of een paar dagen van tevoren bakken en in een luchtdichte doos bewaren. Ook de topping kun je vast maken. Op de ochtend is het opspuiten en garneren dan zó gedaan.

En klaar!

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-34. Je kunt deze editie nabestellen via MAGAZINE.NL >

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten | Sonja Peeters
Bewerking | Colette Beyne

Ook interessant