Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hartige koekjes bakken

hartigekoekjes1-jpg.jpg

Zin in iets lekker hartigs om op te knabbelen tussendoor, tijdens een film, of onder het genot van een glaasje wijn? Bak dan deze hartige koekjes!

Rozemarijn-amandelkoekjes
3 el suiker
2 el fijngehakte rozemarijn
snuf zout
2 eidooiers, geklopt
230 g boter
60 g gepelde amandelen, geroosterd
250 g bloem
30 g Parmezaanse kaas

Bereiding
Neem een kommetje en doe hier de suiker en rozemarijn in. Wrijf alles goed samen, zodat de suiker de smaak van de rozemarijn overneemt. Voeg dit mengsel samen met de amandelen, bloem, kaas en zout aan de keukenmachine toe. Pulseer tot de amandelen grof gehakt zijn. Voeg dan de boter toe en pulseer nogmaals tot er dikke deegkruimels ontstaan. Tot slot giet je de eidooiers erbij en pulseer je tot er kleine deegballetjes ontstaan.

Haal het deeg vervolgens uit de keukenmachine en kneed tot het een geheel wordt. Laat het deeg een uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven ondertussen voor op 180 °C. Rol bolletjes van het koekjesdeeg en druk plat tot je koekjes van 1 cm dikte hebt. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed rooster. Bak de koekjes 20 minuten in de oven en laat goed afkoelen.

Kaasstengels met een sesamkorstje
bladerdeeg uit de diepvries
stuk Parmezaanse kaas, geraspt
1 geklopt eitje
sesamzaadjes
flinke snuf zeezout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakpapier en bestrijk met het geklopte ei. Strooi vervolgens geraspte kaas, zout en een aantal sesamzaadjes eroverheen en druk dit voorzichtig aan. Snijd het plakje vervolgens in stroken van 1 cm en draai aan het uiteinde tot de hele stengel gedraaid is. Bak het een kwartiertje in de oven.

Ook interessant