Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hartig recept: spinaziewafels met kerstomaten en gekookt ei

hartig-recept-spinaziewafels-met-kerstomaten-en-gekookt-ei.jpg

We hebben allemaal wel eens een wafel met daarop een zoete topping gegeten. Maar inplaats van zoet kun je ook voor hartig kiezen. Door het eten van hartige spinaziewafels krijg je ongemerkt extra groenten binnen.

Dit recept is gemakkelijk te maken en goed voor 8 stuks.

Benodigdheden

Voor de wafels

  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 200 g spinazie
  • versgemalen peper, zout
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 35 g maïzena
  • 370 ml karnemelk
  • 60 ml plantaardige olie
  • 2 eieren, gesplitst (M)
  • 70 g belegen kaas, geraspt

Voor de topping

  • 200 g kerstomaten
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • handvol spinazie
  • 2 eieren (M)
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • blaadjes van een paar takjes peterselie

Extra nodig: wafelijzer, ovenschaal.

Bereidingswijze spinaziewafels

  1. Verhit voor de wafels de olijfolie en fruit de ui hierin glazig.
  2. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout, schep uit de pan en hak de spinazie fijn.
  3. Vermeng het zelfrijzend bakmeel, de maïzena en een snuf zout.
  4. Meng in een andere kom de karnemelk met de olie en de eierdooiers.
  5. Mix er beetje bij beetje de droge bestanddelen door tot een glad beslag.
  6. Schep het ui-spinaziemengsel en de geraspte kaas erdoor.
  7. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.
  8. Verhit het wafelijzer en vet het in met olie. Bak hierin ± 8 wafels van het beslag.
  9. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C en kook de eieren in 3-4 min. zacht.
  10. Laat ze schrikken, pel ze en halveer ze overlangs.
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg voor de topping de kerstomaten in de ovenschaal, bedruppel met olijfolie en maal er peper en zout naar smaak boven.
  12. Zet ± 15 min. in de oven.
  13. Leg de wafels op een groot bord en verdeel de kerstomaten en de spinazie erover.
  14. Leg er een half ei op en garneer met de lente-ui en de peterselie.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 15 min. oventijd.

Ziet er goed uit!

Recepten & foodstyling | Sonja Peeters
Fotografie | Wout Hendrickx

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 14– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant