Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hardloopkoorts met Nike

hardloopkoorts-met-nike.jpg

Door vriendje werd ik vorig jaar aangestoken met het hardloopvirus. Mijn volleybal lag de hele zomer stil en ik moest op zoek naar vervangende lichaamsbeweging. Omdat ik zag hoe lekker hij het hardlopen vond en hoe voldaan hij was na een run, besloot ik het ook eens te proberen.

In het begin was het een hel, ondanks mijn toch best aardige sportiviteit bleek hardlopen heel andere koek dan een wedstrijd volleyballen. Toch wist ik het de hele zomer vol te houden en liep ik uiteindelijk 5 km binnen het half uur. Eerste missie geslaagd!

Nike Free
Nog steeds heb ik de hardloopsmaak flink te pakken, zeker nu het wat beter weer wordt. Daarom vond ik het ook super dat ik werd uitgenodigd voor een heuse Nike Free Experience. De naam van het event deed al het een en ander vermoeden, maar toen ik ook mijn kleding- en schoenmaat moest doorgeven, wist ik het: we moeten aan de bak.

We verzamelden met andere hardloopfanaten en journalisten bij Run2Day in Amsterdam, waar we direct een kledingpakket in onze handen geduwd kregen met de opdracht: ga je maar omkleden. In vol ornaat luisterden we vervolgens naar de presentatie van de nieuwe Nike Free-schoenen.


Bare Foot
Ik loop zelf al op hele fijne Nike-schoenen, die zijn mij vorig jaar in de Run2Day-winkel aangemeten. Vriendje stond er destijds op dat ik, voordat ik ging lopen, goede hardloopschoenen aanschafte. Anders is de kans op blessures heel groot! Wat zo bijzonder is aan de (drie soorten) Nike Free’s is dat ze gemaakt zijn met de zogeheten Bare Foot-techniek. Hiermee wordt het lopen op blote voeten, wat eigenlijk het meest natuurlijk is, zo goed mogelijk nagebootst. De schoenen zijn dus zo licht als een veertje en hebben een heel dunne zool (in drie verschillende gradaties), waardoor je het gevoel hebt dat je bijna niets aan je voeten hebt.

Speurtocht
Dat moesten we natuurlijk ervaren! Met de hele groep togen we naar het Vondelpark, waar we werden opgesplitst in vier kleinere groepjes. Een speurtocht door het park volgde: we kregen allemaal vijf foto’s die ergens in het Vondelpark gemaakt waren en naar die plekken moesten we op zoek. Daar zou namelijk een Nike-voetafdruk liggen waar we een foto van moesten maken. Degenen die alle vijf de foto’s zo efficiënt mogelijk had weten te maken (dus door zo min mogelijk kilometers te maken), won een mooie Nike-prijs.

Helaas, mijn groepje won niet, maar het was wel heerlijk om midden op de dag een rondje door het Vondelpark te rennen met mede-hardloopliefhebbers. Bovendien was de kleding van Nike erg mooi en zaten de schoenen heer-lijk. Verrassing van de dag: we mochten alles houden!!!

Wedstrijd
Morgen is het zover, dan loop ik mijn allereerste echte hardloopwedstrijd. Ik ben nog in dubio of ik dat op mijn oude of nieuwe Nikies ga doen. Waarschijnlijk is het beter om eerst nog even te oefenen op de Nike Free’s: omdat je er andere spieren mee gebruikt dan normaal, spieren die door de hoge zool van gewone hardloopschoenen lui zijn geworden, zul je in het begin flinke spierpijn hebben.

Ik heb er in ieder geval nog meer hardloopplezier door gekregen. Laat die heerlijke zomer maar komen!

Ook interessant