Hamburgers saai? Niet met dit fijne recept van Sandra Ysbrandy! Het recept voor hamburgers met wortel-koolsalade is afkomstig uit haar nieuwe kookboek Aan de keukentafel. Verras je gezin en vrienden met dit lekkere gerecht! Hamburgers saai? Niet met dit fijne recept van Sandra Ysbrandy! Het recept voor hamburgers met wortel-koolsalade is afkomstig uit haar nieuwe kookboek Aan de keukentafel. Verras je gezin en vrienden met dit lekkere gerecht!
Ingrediënten (4 personen)
Voor de hamburgers:
500 gr rundergehakt
1 ei
25 gr paneermeel of panko (Japans broodkruim)
1 rode ui, fijngesnipperd
zout en peper
Voor de dressing:
400 gr Griekse yoghurt
2 el grove mosterd
2 el mayonaise
1 citroen, sap
2 el gembersiroop
paar druppels worcestersaus
snuf cayennepeper
Voor de wortel-koolsalade:
halve witte kool, in smalle reepjes
1 kleine winterpeen, grofgeraspt
handje rozijnen, gewassen
Voor het serveren:
witte rijst, gekookt
Bereidingswijze Meng voor de hamburgers alle ingrediënten goed dooreen. Proef of het gehakt goed op smaak is. Maak er vier ballen van, die je tussen twee lagen plasticfolie platdrukt tot een hamburger. Leg de hamburgers in de koelkast terwijl je de wortel-koolsalade maakt.
Maak de dressing in een grote kom waar straks ook de kool en de wortel in gaat. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Doe de gesneden witte kool, de wortel en de rozijnen bij de dressing in de kom en meng goed.
Gril de hamburgers in de voorverwarmde grillpan.
Presentatie Maak kleine bergjes van de wortel-koolsalade op een bord en leg de hamburger erop. Lekker met witte rijst. Probeer ook de andere lekkere recepten uit het kookboek van Sandra: