Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hamburgers met wortel-koolsalade

hamburgers-350.jpg

Hamburgers saai? Niet met dit fijne recept van Sandra Ysbrandy! Het recept voor hamburgers met wortel-koolsalade is afkomstig uit haar nieuwe kookboek Aan de keukentafel. Verras je gezin en vrienden met dit lekkere gerecht!
Hamburgers saai? Niet met dit fijne recept van Sandra Ysbrandy! Het recept voor hamburgers met wortel-koolsalade is afkomstig uit haar nieuwe kookboek Aan de keukentafel. Verras je gezin en vrienden met dit lekkere gerecht!

Ingrediënten (4 personen)

Voor de hamburgers:
500 gr rundergehakt
1 ei
25 gr paneermeel of panko (Japans broodkruim)
1 rode ui, fijngesnipperd
zout en peper

Voor de dressing:
400 gr Griekse yoghurt
2 el grove mosterd
2 el mayonaise
1 citroen, sap
2 el gembersiroop
paar druppels worcestersaus
snuf cayennepeper

Voor de wortel-koolsalade:
halve witte kool, in smalle reepjes
1 kleine winterpeen, grofgeraspt
handje rozijnen, gewassen

Voor het serveren:
witte rijst, gekookt

Bereidingswijze
Meng voor de hamburgers alle ingrediënten goed dooreen. Proef of het gehakt goed op smaak is. Maak er vier ballen van, die je tussen twee lagen plasticfolie platdrukt tot een hamburger. Leg de hamburgers in de koelkast terwijl je de wortel-koolsalade maakt.

Maak de dressing in een grote kom waar straks ook de kool en de wortel in gaat. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Doe de gesneden witte kool, de wortel en de rozijnen bij de dressing in de kom en meng goed.

Gril de hamburgers in de voorverwarmde grillpan.

Presentatie
Maak kleine bergjes van de wortel-koolsalade op een bord en leg de hamburger erop. Lekker met witte rijst.


Probeer ook de andere lekkere recepten uit het kookboek van Sandra:

Thaise salade met gegrilde tonijn

Caesarsalade met krokante ham, kipfilet en knoflookcroutons

Snoepkasteel met muren van ontbijtkoek en botercement

Aan de keukentafel is sinds mei te koop voor €29,90. ISBN 9789048817306, Uitgeverij Carrera Culinair.

Ook interessant